avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casa construita in timpul concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casa construita in timpul concubinajului

Buna seara

Am construit o casa cu prietenul meu cu care am convietuit mai multi ani , fara a fi casatoriti. Terenul , autorizatia de constructie a casei sunt toate pe numele meu.Toate cheltuielile aferente constructiei au fost suportate in egala masura de amandoi.Acum nu ne mai intelegem si am hotarat sa ne despartim .Nu mai avem nicio dovada a sumelor de bani pe care am investit fiecare pentru ca dintr-o intamplare nefericita s-au distrus toate actele ( facturi, chitante,etc....)
Intrebarea mea este :
Ce drepturi legale are prietenul meu asupra casei ? Cum poate dovedi ca a investit bani in aceasta constructie ?

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:05, 19 Aprilie 2012
Mi se pare ca pui invers problema: tu spui "Cum poate dovedi ca a investit bani in aceasta constructie ?"
Dar de ce nu pui problema "Cum poti dovedi tu ca ai investit acei bani in acea constructie?"
Cred ca in acest moment de cumpana, tu minimalizezi aportul lui in constructia acelui imobil, pe considerentul ca terenul si autorizatia de constructie a casei sunt toate pe numele tau.
Ca sa fiu mai explicit, tu speri ca vei avea un spor de castig in partajarea acelei constructii pentru ca terenul si autorizatia de constructie a casei sunt toate pe numele tau.
Daca el va face dovada ca a avut un aport substantial in constructia imobilului (cu martori, chiar daca spui ca acte nu mai exista), nu se va mai tine cont ca tu esti titularul autorizatiilor si al terenului, dar asupra imobilului construit poate sa obtina valoarea 1/2 din constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate constructie comuna monica borz monica borz Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Un cuplu necasatorit intentioneaza sa construiasca impreuna o casa. In acest scop, unul din ei are in proprietate terenul , ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri din concubinaj udv udv Buna ziua. Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si in acest timp am constriut o casa. Terenul l-am cumparat eu, autorizatia de constructie si procesul ... (vezi toată discuția)
Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil? zariadna zariadna Buna ziua. Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil? Situatia este asa: terenul pe care s-a construit casa apartine in ... (vezi toată discuția)