avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum renunt la actiune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum renunt la actiune?

Anul trecut am depus un dosar la Judecatorie in calitate de reclamant. Am termen pe data de 23.04.2012 dar am realizat ca nu am nici o sansa de castig din cauza lipsei probelor si am decis sa renunt. Ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu am platit nicio taxa judiciara de timbru. Trebuie sa merg sa retrag dosarul sau se va judeca in lipsa?Risc sa platesc cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: bogdanmaria , utilizator 20:17, 19 Aprilie 2012
Formulati o cerere de renuntare la judecata si depuneti-o la registratura instantei. Nu uitati sa mentionati numarul de dosar.
Daca nu ati platit taxa de timbru, nu trebuie sa faceti nimic, nici macar sa va prezentati, cererea se va anula ca netimbrata.
Multumesc tare mult. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant candrescu candrescu Buna ziua! Sotul a depus cerere de divort in instanta impotriva mea dar intre timp s-a razgandit si vrea sa stie daca poate anula respectiva cerere si sa faca ... (vezi toată discuția)
Despagubiri VictorArditti VictorArditti Am facut contestatie la executare pe niste cheltuieli de judecata. Nu am stiut ca ele nu au sanse sa se admita. Motivul meu a fost ca persoana care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin judecatorie raira raira Buna seara, Am depus o cerere de succesiune la judecatorie pe 12 decembrie 2016. Mama a murit acum 2 ani iar tata traieste. Tata si cu sora sunt de acord ... (vezi toată discuția)