avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii catre ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii catre ONG

Un membru ONG avand ca obiect de activitate promovarea artei,poate in cazul unor cheltuieli justificate,sa-si doneze propriile creatii,cu titlu gratuit,pentru a sustine ONG-ul? Poate sa o faca repetitiv,sau numai la inceputul activitatii?
Cel mai recent răspuns: doichitahorescu , utilizator 20:16, 24 Aprilie 2012
Poate sa faca astfel de donatii "repetitiv", cum ii spuneti dumneavoastra, adica in contract sa apara clar opera realizata si donata(numar de exemplare, dimensiune, alte elemente tehnice care sa identifice lucrarea si valoarea ei de inventar cu care se inregistreaza in contabilitate) nu ce va face el in viitor.
In aceasta situatie, artistul ca persona fizica privata, va avea obligatii fiscale sau asigurari sociale pentru valoarea donatiei? Deoarece opera de arta va fi vanduta de catre ONG pentru a-si acoperi cheltuielile.
Nu are obligatii. Donatia e ... cu titlu gratuit. Deci autorul lucrarii nu obtine nici un venit si nu are ce impozit sa plateasca. Ce reuseste sa scoata asociatia prin vanzarea lucrarilor intra in contabilitatea ei si e un alt sistem de impozitate specific ong.
De restul ma ocup, Multumesc
Vanzarea in continuare a operelor de arta primite de catre ONG ca donatie si inregistrate in gestiune ca obiecte de inventar, constituie activitate economica? Se schimba vectoru; fiscal, daca din aceasta vanzare nu se obtine profit, adica ele se vand cu valoarea cu care au intrat in gestiune.

Alte discuții în legătură

Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)
Activitate economica ong mariuss15 mariuss15 Buna ziua! Conform OG nr.26/2000, art. 48 un ONG poate avea activitate economica directa. As vrea sa stiu daca fundatia primeste donatii produse alimentare ... (vezi toată discuția)
Fundatie ong asociatie aliorneicev aliorneicev este legal sa infiintezi o asociatie/fundatie/ong pentru obtinerea de venituri in urma activitatii de predare cursuri instrumente muzicale?in legatura cu ... (vezi toată discuția)