avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Colectare TVA de catre firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Colectare TVA de catre firma neplatitoare de TVA

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca esti un PFA neplatitor de TVA dar vinzi si catre beneficiarul final (persoana fizica) trebuie sa vinzi produsul catre acesta cu TVA? Daca da asta inseamna ca trebuie sa colectezi acest TVA si sa il platesti la randul tau ca PFA catre stat, corect? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bygserv , utilizator 21:36, 20 Aprilie 2012
Pretul dumneavoastra de vanzare il formati astfel: pret achizitie total (valoare+tva) la care va puneti adaosul. Folositi modelul de nir pentru neplatitorii de tva. Nu se pune problema colectarii tva-ului si nici a platii lui. Cand depasiti plafonul anual de incasari de 35 000 euro adica 119 000 lei, deveniti automat platitor de tva.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Daca nu sunteti o persoana inregistrata ca platitoare de TVA, si nici nu trebuie sa va inregistrati, atunci nu aveti de ce sa colectati TVA. Pretul de vanzare al produsului se inregistreaza la venituri.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)
Nir pfa neplatitaore tva Shtefi Shtefi Am infiintat PFA neplatitoare tva pentru comerț cu amănuntul magazin mixt și nu știu cum să completez Nrcd. Pe langa adaosul comercial la prețul de ... (vezi toată discuția)
Tva la factura sau la pretul intreg??? vasile15 vasile15 Cum se trece in NIR tva-ul?Eu sunt platitor de TVA si cumpar marfa fara tva...Eu in NIR cand il completez...pun tva-ul la 10 lei cat am dat pe produs sau pun ... (vezi toată discuția)