avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la ENEL

Buna ziua,
Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL.
Am construit o casa in loc. Bolintin Deal, jud. Giurgiu iar in luna decembrie 2008, sfarsitul lunii, am fost racordat la reteaua de distributie a ENEL. Incepand din data de 01.01 2009 am locuit la aceasta adresa. Mentionez ca contorul a fost montat pe strada la baza unui stalp "spate" in spate cu un alt contor.
In luna aprilie am observat ca contorul meu o ia razna si inregistreaza un consum de10 300 Kw!!! in aproximativ 4 luni, in data de 29.05 2009 am facut sesizare transmisa prin fax la ENEL Bolintin Vale dar nu s-a intamplat nimic pana in data de 02.07 2009 cand primesc de la o vecina un proces verbal ca a fost verificat contorul si ca este in regula, procesul verbal a fost semnat de cineva care nu stiu daca exista ca persoana iar familia mea nu a fost instiintata de aceasta verificare.
In luna august se demonteaza contorul fara a fi instiintat si dus pentru verificare fiind emisa o factura imensa (facturile insumand la 4000 Ron deoarece nu am platit o factura de 2 100 ron asteptand verificarea contorului).
Mentionez ca odata cu luarea contorului a fost intrerupta alimentarea cu curent electric.
In data de 08.10 2009 am mers sa platesc facturile pentru a beneficia de curent electric deoarece dupa intrerupere ne-am mutat in gazda cu chirie dar stupoare ni se mai spune sa platim si alte taxe care insumeaza 448 ron.
As dori sa se efectuieze o expertiza de o persoana autorizata independenta de ENEL inclusiv un calcul estimat de acesta pe perioada reclamata, iar in cazul in
care contorul va fi declarat OK doresc sa ma adresez unei instante.
Ce ma sfatuiti sa fac mai ales ca in toate cazurile cand s-a umblat la contor de oamenii de la ENEL eu nu am fost anuntat si nu am semnat niciodata nici un act?
Mentionez ca vecinul care are contorul langa al meu are inregistrat un consum de numai 800 Kw, lucru imposibil locuind in aceleasi conditii ca si mine.
Cel mai recent răspuns: giovanacluj , utilizator 11:17, 9 Octombrie 2009
Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, in functie de raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea operatorul economic.

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati pagina web a ANPC www.anpc.gov.ro – link-ul INFO Reclamatii.
Efectuarea unei eventuale expertize poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata.
Este reala verificarea contoarului mentionata ca si realizata lin luna 07.2009,daca nu a fost ridicat contoarul?
Iniante de o eventuala solutionare in instanta,incercati sesizarea/audienta la conducerea ENEL cu precizarea amanuntita a situatiei.
Buna ziua,

va pot impartasi din ceea ce am patit eu insa cu eon-gaz. La fel mi s-a intamplat azi vara cu contorul de la gaz, a luat-o razna, si in loc sa platim factura de 10lei/luna a venit 1000 lei/luna. I-am chemat pe cei de la gaz (GRESALA MARE) iar ei mi-au luat contorul si si au montat altul. Problema era cu 1000 de lei pe care le-am spus ca nu o platesc. Mi-a sosit scrisoare oficiala acasa in care mi s-a impus plata acestei facturi deoarece eu trebuia sa chem pe cei de la METROLOGIE sa verifice contorul, sa mi se de-a o hartie cu rezultatul METROLOGIC care constata defectiunea, si cu acea hartie in mana, scapam de plata facturii.
De aceea te sfatuiesc sa faci o plangere catre METROLOGIE, pe urma sesizezi OPC-ul. N-ai nici o sansa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)
Contoar pasant de gaze nastasescuadriana nastasescuadriana Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament de bloc si , la aragaz mi-am montat un contoar pasant de gaze-deci nu am centrala, ci, pur si simplu, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)