avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert cadastral care nu se poate ocupa de dosar pana ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert cadastral care nu se poate ocupa de dosar pana la termenul dat. Ce trebuie sa fac?

Buna seara!
As dori sa stiu ce se poate face daca instanta mi-a repartizat un expert cadastral, care insa cand l-am contactat mi-a spus ca nu are timp sa se ocupe de dosar pana la termenul dat. Se poate apela la alt expert cadastral? Nu sunt obligati acesti experti sa-si faca treaba in termenele stabilite de instanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:43, 28 Aprilie 2012
În principiu, experţii trebuie să efectueze expertizele în termen, dar au dreptul să ceară amânare din cauză că are f. multe lucrări şi nu se poate încadra în termenul dat de instanţă. Nu puteţi solicita alt expert deoarece nu aveţi motive doar după amânări nejustificate , de n ori, atunci da. Aţi achitat onorariul pentru expertiză?
Da, mi s-a cerut sa-l achit inainte de a afla cine va fi expertul cadastral.
Exista anumite specializari in care numarul expertilor / specialistilor tehnici aflati pe lista MJ este foarte mic in comparatie cu numarul foarte mare de dosare aflate pe rol la instantele de judecata si la parchete. Sunt situatii in care un expert/ specialist tehnic este nominalizat in zeci de dosare, aflate pe intreg teritoriul tarii.
Cine crede ca un expert/ specialist tehnic judiciar poate sa se documenteze asupra dosarului cauzei la arhiva tribunalului si la fata locului, sa convoace partile prin posta (pentru a prezenta instantei dovada convocarii), sa scrie raportul de expertiza si sa-l depuna la instanta cu 5 zile inainte de termenul de judecata, in conditiile in care adresa de nominalizare a primit-o expertul, prin posta, de la instanta, cu 7-8 zile inainte de termenul de judecata, nu cunoaste etapele obligatorii, necesare conform legii, pentru efectuarea unei expertize tehnice judiciare.
Depunerea onorariului provizoriu la CEC, de catre partea careia i s-a incredintat expertiza este obligatorie conform legii, inainte de inceperea activitatii de catre expert/ specialsit tehnic judiciar. Onorariul nu poate fi incasat de catre expert/ specialist tehnic, decat prin biroul de expertiza si numai dupa depunerea raportului de expertiza si trimiterea documentelor necesare de catre instanta, la biroul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O analizã din perspectiva practicienilor a noilor reglementãri privind expertizele judiciare. ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB [b]Mica reformă in materie civilă.[/b] Modificări in privinţa modului de administrarea probei cu expertiza judiciară. [b]O analiză din perspectiva ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces aflat pe rol ,daca partea reclamanta solicita expertiza grafologica, este normal chiar daca procesul este in desfasurare, ... (vezi toată discuția)
Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. după aproximativ ... Anonimus@ Anonimus@ Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. După aproximativ un an de zile de când expertiza tehnica a fost dispusa de instanță, fiind achitată în termen ... (vezi toată discuția)