avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie fatada imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie fatada imobil

Fatada unui imobil trebuie reparata.Proprietarii apartamentelor nu fac parte toti din Asociatia de proprietari. Este posibil ca la incheierea contractului cu firma care va executa reparatia fatadei,contractul sa fie incheiat cu toti proprietarii din imobil nu doar cu cei care fac parte din Asociatia de Proprietari?Adica sa nu fie un contract semnat doar intre Asociatia de Proprietari si firma de constructii ci alaturi de Asociatie sa fie nominalizati si ceilalti care nu fac parte din ea?Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: arasgata , utilizator 23:13, 22 Aprilie 2012
Cms a scris:

Este indicat ca acel contract sa fie semnat de toti locatarii, sau macar de majoritatea, astfel ceilalti raspund oricum .....

In cazul executarii de lucrari la partea comuna responsabilitatea apartine exclusiv asociatiei de proprietari
In situatia in care dupa repartizarea costurilor conditionat de cota parte indiviza pe proprietate,exista rau platnici,asociatia de proprietari detine temei legal pentru a recupera restanta prin actiune in instanta
In situatia in care un contract este asumat prin semnatura de o parte dintre proprietari,
nu pot fi facuti raspunzatori sau obligati la plata persoane care nu au inteles sa isi asume responsabilitatea clauzelor acelui contract

raspunderea contractuala atunci imi pare normal sa revina tuturor,nu sa existe doar intre firma si Asociatie un contract,si in caz ca nu iese bine,sa fie trasa la raspundere doar ea desi firma afost aleasa prin vot de ceilalti??.Am inteles ca aceste contracte se fac intre comitetul executiv si firma. Se poate face un contract de genul celui amintit de mine mai sus?Adica sa semneze alaturi de asociatie si cei care nu fac parte din ea?sau nu?

Nu, pentru ca asociatia s-a infiintat tocmai pentru a administra intreaga proprietate comuna.
Proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei se supun acelorasi obligatii si in aceleasi conditii ca si membrii asociatiei, asa cum am spus mai sus.
Firmele, in general orice tert, incheie contracte si negociaza cu persoana juridica - care este asociatia de proprietari - pentru lucrari sau prestatii privind proprietate comuna, nu cu persoane fizice.
arasgata a scris:

Se poate face un contract de genul celui amintit de mine mai sus?Adica sa semneze alaturi de asociatie si cei care nu fac parte din ea?sau nu?

Daca se poate sau nu, depinde de toate partile ce ar trebui sa accepte si sa semneze contractul. Daca as fi reprezentantul firmei ce executa lucrarea, nu as semna un contract in care sa am "beneficar" atat asociatia de proprieatri cat si alti 20 de proprietari neasociati.
Raspunsul la intrebarea dv este ca teoretic se poate dar practic nu.
Incercati, poate reusiti.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Salariul președintelui asociației de locatari bebelush1900 bebelush1900 În cazul unei asociații de proprietari într-o zona rezidențială cu vile, locuitorii care nu fac parte din asociație, sunt obligați să contribuie la ... (vezi toată discuția)
Validitatea unui contract servicii administrare imobile SoTimmy SoTimmy Ce obligatii financiare revin proprietarilor unui imobil in cazul in care prin acordul a 50% + 1 din numarul proprietarilor asociatia de proprietari a incheiat ... (vezi toată discuția)