avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca un candidat la functia de primar nu castiga poate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca un candidat la functia de primar nu castiga poate deveni consilier local?

buna ziua...intrebarea mea e simpla : daca un candidat la functia de primar, nu este declarat castigator, dar a intrunit un numar suficient de voturi pentru a fi consilier local, va deveni consilier local?...mai este valabila aceasta prevedere si unde anume se regaseste...?
va multumesc...

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:38, 21 Aprilie 2012
Art. 6. din legea 67 din 2004 privind alegea organelor administratiei publice locale
.....
(5) O persoana poate candida pentru un singur consiliu local si un singur consiliu judetean si numai pentru o singura functie de primar.
(6) O persoana poate candida, in acelasi timp, pentru functia de consilier local, de consilier judetean si de primar.
Deci e valabila si acum observatia dumneavoastra..
Aveti textul integral al legii la adresa [ link extern ]
multumesc frumos pentru raspuns...legea am citit-o si eu, dar din aceasta prevedere, eu cred ca o persona are posibilitatea si ar trebui sa isi depuna candidatura atat pentru functia de primar cat si pentru cea de consilier local, pentru ca in cazul in care nu este ales primar sa ramana consilier local, pe baza voturilor exprimate pe acele buletine...
Intrebarea mea era un pic diferita si anume daca, persoana respectiva, isi depune candidatura(independent) "exclusiv" pentru functia de primar si in baza voturilor se claseaza pe locul doi(mai ales ca nu se mai organizeaza turul doi decat in caz de egalitate intre primii clasati), acea persoana in baza voturilor exprimate pentru functia de primar, poate deveni consilier local?

astept mai multe opinii, multumesc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
nicusorilinca, utilizator
Daca nu va inscrieti sa candidati la consilieri, nu veti trece automat la consilieri daca va clasati pe locul 2 sau 3 la primari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt avantajele legii 129/2011 privind modificarea legii 67/2004 pentru alegerea autoritãþilor administraþiei publice locale fata de vechiile prevederi ? Mathushalem Mathushalem Daca legea 67/2004 prevedea că este declarat primar candidatul care a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate in primul tur de scrutin, cel de-al ... (vezi toată discuția)
De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local? Olivian1 Olivian1 Buna! De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local independent la o comună cu 1600 de votanți? (vezi toată discuția)
Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)