avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare cu suspendare - cand pot redobandi dreptul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare cu suspendare - cand pot redobandi dreptul de a conduce?

Mi-a fost anulat permisul pentru alcool.Am avut proces in 15.06.2011.Sentinta a fost de 1 an si 2 luni cu suspendare. Cand pot sa imi recuperez permisul inapoi? De ce acte am nevoie? Si care sunt pasii?
in cazul de fata nu puteti solicita permisul inapoi deoarece este anulat nu suspendat,cred ca la un an dupa perioada de condamnare puteti sustine examen (sala traseu)pentru a obtine permis de conducere.
Permisul dvs. a fost anulat , prin urmare se pune problema prezentarii din nou la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere si nu a recuperarii permisului inapoi.
Astfel, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
art 116 din Oug 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
........
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere

Spuneti ca ati avut procesul in data de 15.06.2011, insa hotararea dvs.era atacabila cu recurs in 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la judecata si pronuntare si in 10 zile de la comunicarea copiei dispozitivului in cazul celor care au lipsit de la judecata si pronuntare.
Prin urmare, aveti nevoie de hotarare prin care ati fost condamnat legalizata si in functie de data la care a ramas definitiva, calculati termenul de 1 an dupa care va puteti prezenta la examen.
Pentru a obtine o copie xerox a hotararii ,formulati o cerere adresata presedintelui instantei.
Dupa ce obtineti aceasta copie, formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati legalizarea hotararii si atasati taxa de timbru de 2.00 lei, timbru jud. de 0,15 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
Detalii despre actele necesare lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Veti solicita redomandirea permisului de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii privind condamnarea cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Morwin Morwin Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a primi sentinta pronuntata intr-un dosar penal? pingitzer pingitzer Am primit o condamnare cu suspendare a executarii pedepsei,de 8 luni,in data de 11 apr.2012,pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Permis retinut consum alcool,cum se poate redobandi? bebi-63 bebi-63 Cum se poate redobandi permisul retinut in urma consumului de alcool peste limitele legale?A avut loc procesul pronuntarea pedepsei cu suspendare si in ... (vezi toată discuția)