avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva ptr servicii nave fluviale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva ptr servicii nave fluviale

am urmatoarea problema:
- cum se trateaza din punct de vedere tva prestari servicii similare cu cele conf art.143,al 1, lit h, pc 3 efectuate catre nave care tranziteaza canalul dunarea- marea neagra si care apartin agenti economici situati in ue si in afara ue?
- se aplica art 133, se considera canalul o sosea pe teritoriul Romaniei?
- se fc cu tv? se declara in 390?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: auguracraciun , utilizator 17:44, 23 Aprilie 2012
ART. 156^4 Declaraţia recapitulativă

(1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează:
c) prestările de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă.

pct. 80^4 din norme
În acest scop, se va considera că operaţiunea este scutită de taxă în statul membru în care este impozabilă dacă respectiva operaţiune ar fi scutită de taxă în România.

deci se factureaza fara tva si nu se declara in 390.
in schimb va trebui sa justificati scutirea de taxa - vezi OMFP 2222/2006.
Multumesc f mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)