avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator angajat cu conventie civila demis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator angajat cu conventie civila demis

Administratorul blocului nostru a fost demis in sedinta de C.E. pe motiv ca nu si-a indeplinit sarcinile "cuvenite". Presedintele asociatiei care locuieste in bloc dar nu este proprietar (soacra acesteia este proprietar al ap.) trebuie sa aduca la cunostinta in scris administratorului care din sarcinile :cuvenite" pe care acesta nu le-a indeplinit si pe ce motiv se justifica propunerea sa de demisie? In hotararea de C.E. termenul de preaviz dat de catre dna presedinte este de 14 zile, cu toate ca in conventia semnata de catre aceasta termenul de preaviz este de 15 zile. Mai este legala conventia civila de prestari servicii semnata de un presedinte care nu este proprietar? Cate zile se iau in considerare ca preaviz? Fostul cenzor al blocului a decedat in luna martie a.c. iar presedinta nu a intocmit nici o decizie de incetare a contractului sau de mandat. In D112 acesta nu mai figureaza ca si contribuabil tinand cont de acest fapt. Care este termenul maxim legal ca dna presedinte sa faca totusi o adresa de incetare a contractului de mandat a cenzorului decedat? Mentionez ca acest contract este inregistrat la ANAF si s-au platit toate taxele si impozitele aferente lui. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 24 Aprilie 2012
Codul Civil este baza legala pentru incheierea unor astfel de contracte ...iar regimul fiscal al lor este supus Codului fiscal ...
Prin conventia civila nu se fac angajari, daca va referiti la administrator, femeie de serviciu, contabil, casier etc., ci se contracteaza lucrari, prestatii ocazionale, asa cum am mai spus.
Nu trebuie sa specificati articolele de lege care va permit sa incheiati diverse feluri de contracte, dar trebuie sa stiti si sa le faceti in conformitate cu legislatia in vigoare.

Poate ne spuneti totusi ce fel de conventie civila vreti sa faceti, adica pentru ce prestatie.
In primul rand NU SE POATE ALEGE UN PRESEDINTE DECTA DIN CADRUL MEMBRILOR ASOCIATIEI RESPECTIVE! NU ARE CE CAUTA UN NEPOT DIN ALTA ASOCIATIE IN ASOCIATIA MATUSII SALE, CU RANG DE PRESEDINTE! CLAR ! CITITI LEGEA 230!

IN AL DOILEA RAND , ATAT ADIMINISTRATORUL CAT SI RESTUL PERSONALULUI ISI POT DESFASURA ATRIBUTIILE IN BAZA UNOR CONVENTII CIVILE! NU AM VORBIT DE ANGAJARI!
CITITI LEGILE CU ATENTIE!!! Chiar si contracte de zilieri ACOLO UNDE SE PRETEAZA!



Deci inca o data, administratorul si ingrijitorii trebuie angajati cu contract de munca cu timp partial de lucru. Daca nu ma credeti pe mine poate o sa-i credeti pe inspectorii ITM cand va vor vizita la asociatie si cand o sa va amendeze cu cateva sute de milioane, atat asociatia, cat si pe cei care se complac in a munci fara contract de munca.
Contractele de zilieri nu se preteaza la asociatiile de proprietari.

Cine a vorbit in acest topic despre nepot din alta asociatie ales presedinte la blocul matusii sale?

Interventie moderator.
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, este impotriva Regulamentului de postare in forum. Se interpreteaza ca tipati la noi.
Cat priveste atitudinea paternalista cu indicatia catre noi de a citi legile e bine sa renuntati la ea daca nu vreti sa vi se stearga mesajele.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
elga50, moderator
imi cer scuze pentyru disconfortul creat!

Va rog sa ne "luminati" pentru ca asta cautam: in noul Cod Civil nu mai sunt cuprinse Conventiile Civile de presatri servicii, de mandat samd?

Alte discuții în legătură

Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)