avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... achizitionarea unui automobil furat .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

achizitionarea unui automobil furat .

Salut ! Acum 3 luni am achizitionat un audi cu toate actele in regula, fara probleme din nici un punct de vedere , RARul facut , ITP pana in 2010, ireprosabil. Acum cateva zile dupa ce am vb cu un amic care intamplator lucreaza la reprezentanta audi l-am rudat sa-mi caute trecutul masinii si................. stupoare #-o......masina nu exista, seria este inexistenta pt ei cu toate ca ea corespunde cu cea din talon , carte si motor.
Intrebarile mele sunt :

1. Ce fac acum ? sunt al 3-lea proprietar pe cartea masinii, sunt numit de buna credinta, nu?
2. Sa ma astept la o vizita din partea politiei ?
3. Nu am casco la ea, doar asigurare obligatorie , in caz de accident care pot fi urmarile, firmele de asigurari ferifica seriile sau doar identicitatea lor pe toate documentele ?
4.Daca ea a fost furata ce se intampla cu masina , imi va fi confiscata ? , cum imi recuperez paguba ?

Merci ! Si astept unele sugestii !
Cel mai recent răspuns: magicianu911 , utilizator 11:36, 5 Decembrie 2008
Fiind cumparator de bune-credinta, nu veti pati nimic.
Pentru a se stabili totusi situatia de fapt, politia va incerca sa contacteze toate persoanele implicate, de cand a fost introdusa masina in tara si pana a ajuns la dvs.
Pana atunci, incercati chiar dvs. sa gasiti vanzatorul si sa ii cereti banii inapoi, explicandu-i ce ati descoperit, el , la randul lui, va face acelasi lucru., etc.
Insa, ceea ce va intereseaza pe dvs. e sa recuperati banii.
Multzumesc mult !

In concluzie dupa toata aceasta tevatura, eu imi recuperez banii ? Pe cartea masinii sunt trecute alte 2 firme din Romania inaintea mea , iar ce-l care mi-a vandut-o nu apucase s-o treaca pe numele lui , a afrmat el, eu nu-l mai pot gasii pe acesta, cineva il poate gasii, dupa numele din contractul de vanzare comparare?

Multzumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto furat floriansb floriansb buna ziua, iata cam ce s-a intamplat:acum cam un an am cumparat o masina care e inscrisa in tara din 1997,ultimul proprietar inmatriculand masina in 2002.in ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu - imposibila uninvited66 uninvited66 Salut, Un prieten a venit in tara acum 1 an si 6 luni. A adus cu el o masina, un SAAB, din suedia, cu acte pe numele lui, primit acolo cadou. Nu a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila... Cheater23 Cheater23 Salut! Am si eu o nelamurire in legatura cu o constatare amiabila. Acum 2 saptamani am avut un accident cu un Audi .Eu megeam drept pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)