avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu - Imposibila
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu - Imposibila

Salut,

Un prieten a venit in tara acum 1 an si 6 luni. A adus cu el o masina, un SAAB, din suedia, cu acte pe numele lui, primit acolo cadou. Nu a reusit sa realizeze prea multe venituri aici asa ca a trebuie sa faca rost de bani sa plece iar in afara. Dupa luni de discutii cu el mi-a vandut masina asta, in stare impecabila pentru derizoria suma de 350 euro... eu muncesc pe 300 deci nu a fost foarte greu sa strang banii astia. Am hotarat sa o inscriu pe romania, deoarece in actele ei originale de cand a fost fabricata scrie clar : MOTOR 1985 CM3, BENZINA, 216g/CO2, EURO 4.

Am fost repede sa fac un calcul cu aceste valori iar rezultatul : 412 euro taxa de mediu.

Dau o fuga azi la RAR, 2 ingineri si 3 imbecili s-au invartit 40 de minute pe langa masina, sa imi spuna ca aceasta nu are serie la motor, ei nu o gasesc. Dupa inca 30 de minute vine inginerul la mine, si imi arata 3 serii de motor ce pot fi trecute in cartea masinii cea noua, de Romania. Dar imi spune clar si la obiect, toate sunt norme EURO 3 cu poluare de 210 g/CO2. Iau aceste valori, ma duc sa fac un calcul, surpriza 2400 euro ... :O #-o#-o#-o . Imi venea sa plang langa masina....

Vreau sa stiu si eu daca asa ceva e normal, ca taxa sa fie de n ori mai mare decat pretul masinii, :sorry: , si sa imi schimbe ei normele din fabrica ale unei masini de la EURO 4 la Euro 3.

Daca nu pot face nimic sa evit taxa asta, deja am inchiriat o platforma sa ma duc la Silistra, unde mi s-a cerut 450 euro pentru inmatriculare cu asigurare+ITP si toate actele, si inca 200 euro, pentru un avocat de acolo sa imi faca buletin de bulgaria (dubla cetatenie), sa imi inscriu masina pe numele meu direct in acte.

Va multumesc, astept un raspuns competent !:(
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 07:24, 12 Martie 2015
Cel putin ciudat ca au considerat ca e Euro 3 daca scrie in acte Euro 4.
Da le-am aratat, oameni buni, incartea masinii scrie mare, uite aici : EURO 4. La care el cu o fata de om superior, imi spune mai incet asa sa nu auda lumea: "Zi mersi ca nu iti trec euro 2 in acte " :O .... Nu stiu ce sa mai fac in cazul asta, chiar imi doream masina asta mult, si o vroiam pe romania inscrisa
RAR are mai multe puncte de lucru, cred ca cel putin cate unul in fiecare judet. Schimbati judetul.
RAR-ul este un fel de stat in stat , ma mir cum de n-a ajuns inca DNA-ul la ei . Si minstra mediului, Rovana Plumb are un Audi Q7 pe bulgari asa ca e cea mai convenabila varianta pentru dvs. E pagubos doar pentru statul roman gratie desteptilor din Guvern , platim taxe in Bulgaria dar poluam in Romania .
Solicitati inginerului /RAR un raspuns scris cu criteriile pe care dansi le au in vedere la stabilirea normei de poluare pt masina dvs.
Seria inscrisa in acte trebuie sa se regaseasca pe motor/sasiu , altfel o sa aveti necazuri ,posibil chiar o cheie (de la puscarie) .
Seria motor de la mine ,tot asa, un domn 'inginer' nu a gasit-o ... seria este in spatele unui cot al esapamentului si asta eu am stiut ,adica un amator .Profesionistul 'inginer' intentiona sa ma trimita pe la Bucuresti sau mai stiu eu unde .
Seria motor nu conteaza ,ci V.I.N. (seria sasiu) .Multe masinii nici nu au serie motor sau e amplasata unde si-a intarcat dracu' copii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
mottofreee, utilizator

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - incadrare autoturism panzarumitica panzarumitica avand in vedere legislatia romaneasca si cea europeana, va rog sa-mi spuneti, un autoturism FORD FIESTA, prima inmatriculare 30.09.2005 ITALIA, capacitate ... (vezi toată discuția)
Retur masina second hand cu vicii zuzucel zuzucel Buna ziua! Am cumparat o masina WV Golf 4t,benzina, din anul 2003 la pretul de 2800 euro,adusa din Germania, neinscrisa la noi. In acte (brief mic) este ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)