avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorii de la fostul administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorii de la fostul administrator

Buna ziua,

Vreau sa cumpar o garsoniera, dar nu sunt hotarat din urmatoarele motive:
- blocul nu are apa calda si caldura;
- fostul administrator al blocului a facut o “paguba” de aproximativ 3 miliarde lei vechi;
- in prezent fostul administrator este arestat si procesul este pe rol.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca asociatia de locatari castiga procesul cu fostul administrator al blocului, dar nu poate plati/recupera “paguba” de 3 miliarde lei, pentru ca a cheltuit (risipit) banii, cine va prelua datoria (paguba) produsa de administrator ?
2. In cazul in care, sa spunem ca pentru a recupera “paguba” locatarii trebuie sa plateasca suma de 3 miliarde lei (impartita la numarul de apartamente din bloc), eu ca nou locatar in acest bloc, voi suporta “paguba” la fel ca ceilalti locatari din bloc ?

Pana nu se recupereaza “paguba” acest bloc nu va avea apa calda si caldura.
Cine poate sa ma lamureasca la aceasta speta ?

Multumesc,
Romeo G.
Cel mai recent răspuns: ContSters213694 , utilizator 08:30, 6 Iunie 2012
Ati epuizat toate blocurile din localitate si nu ati mai gasit alta locuinta de cumparat?
Un singur sfat va pot da. Fugiti de aceste situatii si nu va mai uitati inapoi!
Sau cumparati garsoniera la un pret foarte mic asumandu-va obligatia de a suporta dumneavoastra in viitor, cand se vor limpezi apele, suma ce se repartiza pe garsoniera respectiva.
Sau, daca este posibil sa poti instala o centrala termica de apartament care sa foloseasca numai apa rece din reteaua orasului(plus gaze naturale). Daca reusesti sa faci si un bransament separat de cel al blocului , este si mai bine. Oricum, trebuie sa iei in calcul cota ta de contributie la acoperirea pagubii pe care o sa fii obligat in viitor sa contribui.P:oate obtii un pret bun de cumparare si merita incercat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
johnpescar, utilizator
un cort, si ca masina un cal :) (e ECO)

vedeti si expuneti exact situatia.

ori scadeti din pretul apartamentului datoria, ori va asumati riscul ca desi platiti in plus partea d-vs de datorie (fata de pretul casei - acum se pot executa si proprietarii ptr datorii), tot sa nu aveti nimic.

cel mai bun sfat e ala de mai sus: cumparati alt apartament (sau daca puteti luati o masina si faceti o casa in suburbii, ca e la moda, si e aerul mai curat)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
ContSters213694, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat la plata esalonata a restantelor cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua. Ma numesc Ionescu Cosmin. Locuiesc in Sectorul 4, intr-un bloc de garsoniere. Am cumparat o garsoniera in anul 2008. La cumpararea garsonierei, ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Administratorul are dreptul sa-ti distruga imaginea publica? mereuinfo mereuinfo Nepoata mea este proprietara unei garsoniere la ultimul nivel intr-un bloc de 10 etaje. Apartamentul are centrala termica , si toate conductele purtatoare de ... (vezi toată discuția)