avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece

Buna ziua

Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile intretineri la garsoniera unde locuiesc probabil ca se vor schimba o data cu schimbarea vremii :D:
*As dori sa stiu care este pretul exact pentru un metru cub de apa calda/apa rece,si daca este un detaliu important,in perioada 01/08/2010-31/08/2010(ma ajuta foarte mult sa-mi pot calcula singura consumul pe luna astfel incat sa pot si verifica daca si domnul administrator isi face datoria cum trebuie si este corect)?????
*Aceiasi intrebare am si in cazul curentului electric si a gazelor.??????
Astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes.

Va multumesc foarte mult
Cu respect
Calcan Marinela
Cel mai recent răspuns: viobr , utilizator 08:06, 29 Octombrie 2010
Nu cred ca va va raspunde cineva asa ceva. Pretul unui metru cub de apa difera de la localitate la localitate si de la cartier la cartier (pentru Bucuresti). Pentru celelate preturi, asta-i un site de raspunsuri privind legile si nu pentru a afla preturi. Poate ar fi mai bine sa va luati facturile dumneavoastra, de curent, sa scadeti taxa TV si Radio si suma ramasa s-o impartiti la numarul de Kw. Veti afla astfel pretul Kw. Pentru celelalte, puteti merge la firmele distribuitoare si sa aflati pretul. Puteti, deasemenea, cere administratorului sau presedintelui de asociatie sa specifice, pe lista cu intretinerea, pretul fiecarei unitati de masura. Din cate stiu eu este obligatoriu sau cel putin asa fac eu la mine, la asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
sorin2tudora, utilizator
Nu puteti sa va calculati dv. singura costul intretinerii intrucat nu aveti toate elementele de calcul. Pretul utilitatilor nu va ajuta prea mult decat in cazul contorizarii la nivelul apartamentului.
- apa rece este in jur de 3.50 lei / mc
- apa calda nu are un pret fix, variaza lunar in functie de cate Gcal s-au utilizat pentru incalzirea ei la punctul termic. In unele luni de vara poate fi de 7,50 lei / mc, in lunile de iarna poate depasi bine de tot 8 lei/ mc
- facturile de la Electrica si gaze se impart pe numar de persoane.

Cel mai bine este sa mergeti la admnistrator si sa-i cereti sa va spuna tot ce va intereseaza.
Dv. trebuie sa stiti urmatoarele:
- electrica, gazele si gunoiul se impart pe numar de persoane. Cei cu CT nu platesc gazele deloc.
- salariile (toate), cheltuielile administrative, reparatiile, eventual pierderile de apa (daca asa s-a stabilit in AG), caldura "la comun" (spatii comune si tevi verticale) in cazul apartamentelor contorizate cu repartitoare sau caldura in intregime daca apartamentele nu sunt contorizate, ascensorul se platesc pe cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata utila (fara balcon) a apartamentului.
- apa contorizata, caldura contorizata, gazele contorizate se platesc in functie de consum inmultit cu pretul din factura.
- interfonul, paza video se impart la numarul de apartamente de pe scara.
Asta trebuie sa urmariti sa fie corect atunci cand va explica administratorul cum calculeaza. Puteti cere sa vedeti si facturile si sa faceti acolo, pe loc, calcule prin sondaj. Aveti acest drept legal.



Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
elga50, moderator
Va multumesc frumos pentru amabilitate,chiar daca nu sunt in totalitate lamurita,vroiam doar sa-mi fac niste calcule datorita faptului ca sunt chirias si am impresia ca intretinerea care vine lunar este "unflata",dar nici nu stiu ce sa mai cred...cu privire la costul apei calde/reci in zone diferite ale Bucurestiului??????!!!!!!....adica am stat de exemplu si in berceni si costul de la apartament cu doua camere era aproape la fel ca acum la garsoniera din drumul taberei la care locuiesc...iar noi aveam (in ambele locatii) si apa si gazele contorizate si consumam in medie 3/4 mc de apa calda si ceva mai putin de apa rece,insa intretinerea venea pe timp de vara 100 si un pic de ron iar pe iarna aproape 200 ron.Aici(la garsoniera din dr. taberei) acum pe timp de vara imi vine tot 100 si ceva si ma intreb cat Dumezeului imi vine pe iarna,in conditiile in care suntem doua persoane si avem un program de lucru foarte incarcat si doar seara tarziu ajungem acasa,ne facem dus si mancam :D si cam atat....iar administratorul este un domn de varsta a 3a care se pare ca nu ma prea ia in seama....
Accept cu multa placere criticile dar si sfaturile dumneavoastra pentru ca sincer nu ma prea pricep la aceste lucruri si nu stiu cum si cui sa ma adresez
Va multumesc inca o data si va doresc o zi placuta in continuare

Cu respect
Calcan Marinela
A face comparatie intre cota de intretinere din diferite cartiere ale Bucurestiului, dar si din acelasi cartier, de la bloc la bloc, este o adevarata aventura care nu are niciun fel de logica.

Cota de intretinere in cazul aceleiasi familii mutata dintr-un bloc intr-altul poate fi diferita in functie de:
- reparatii si lucrarile de intretinere care se fac sau nu se fac intr-un bloc fata de celalalt, precum si de costul lor, mai mic sau mai mare;
- salariile personalului in suma totala;
- cat de mari sunt pierderile de apa de la un bloc la altul;
etc.

Intretinerea este extrem de variabila de la un bloc la altul.



Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
elga50, moderator
uite si aici o intrebare!
spui ca apa calda ajunge la aproximativ 8 lei pe mc??? e pretul doar al agentului termic sau e pretul total? eu sunt din iasi iar la listele cu cheltuieli era trecut la pretul apei calde menajere + canal aproximativ 12 lei/mc?(asta in luna august)! la cat ma pot astepta in luna decembrie sau ianuarie 13 sau chiar 14???
e suspicios, chiar daca stiu ca in iasi se gaseste cea mai scumpa apa, dar chiar atat de mare sa fie diferenta??

inca ceva! la un bloc cu 19 apartamente cum poate exista o pierdere de 40-60 mc de apa pe luna?? (si calda si rece) mentionez ca nu avem piscina la subsol
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
radu_ro1985, utilizator

Alte discuții în legătură

Apa calda, pret vladanicu vladanicu buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Apa calda dan61 dan61 As dori sa va rog sa -mi spune-ti cum se calculeaza apa calda din cele 2 facturi (una in mc si cealalta in Gcal) Care este costul unui mc de apa calda? (vezi toată discuția)