am un contract individula de munca incheiat pe o perioada nedeterminata dar cu perioada de proba de 3 luni. Sunt la mijlocul perioadei de proba. Pot beneficia de indemnizatia de somaj in baza Art. 16 litera c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia???
Depinde de motivele invocate....
Interventie moderator:
Nu mai inteleg nimic.
Sunteti studenta la masterat si vreti sa intrati in CCC (cum spuneti pe un topic anterior) sau aveti CIM si doriti indemnizatie de somaj?
sunt si studenta la masterat dar vreau sa ma gandesc la cea mai buna solutie pentru mine
momentan sunt in concediu medical pentru ca sunt unele probleme cu angajatoru, nu-mi accepta concediu de ris maternal! imi fac griji pentru perioada de 12 luni pe care trebuie sa o indeplinesc referitoare la stagiu de cotizare minim si caut solutii!
Pentru somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ... sau sa va depuneti actele ca absolvent al unei institutii de invatamant superior ..
Pentru indemnizatia CCC, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului tmp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
~ final discuție ~