avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. Cum pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Daca termin masteratul la 1 august 2012 si trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a mi se calcula cele 60 de zile considerate stagiu de cotizare pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?Sunt zile calendaristice?Cum se face calculul exact?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: retromusculo , utilizator 14:07, 24 Aprilie 2012
si intre 01.08.2012-01.09.2012 nu este considerata stagiu de cotizare???
Satgiu de cotizare la ce ? ... pentru indemnizatia pentru CCC nu se ia in calcul stagiu de cotizare , ci faptul ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni ati realizat venituri supuse impozitului pe venit.

Daca depuneti actele la somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant , atunci acesta se va acorda de la data expirãrii perioadei de 60 de zile ...

Asadar, perioada respectiva se ia in considerare pentru indemnizatia CCC...potrivit textului de lege mai sus invocat.
Interventie moderator

O sa cautati solutii in acelasi topic, nu in mai multe, asa cum ati procedat cu concediul de risc maternal. Pot sa inteleg ca nu va intereseaza mesajele mele private, insa in privinta respectarii regulamentului de postare intelegerea mea este 0.

Veti respecta si dvs. regulamentul de postare, asa cum il respecta si ceilalti utilizatori. Daca nu puteti sau nu doriti sa respectati regulamentul, singura solutie consta in incetarea participarii pe acest forum. Voi sterge urmatoarele discutii deschise pe aceasta tema.

Gabriela Pintea

retromusculo a scris:
am un contract individula de munca incheiat pe o perioada nedeterminata dar cu perioada de proba de 3 luni. Sunt la mijlocul perioadei de proba. Pot beneficia de indemnizatia de somaj in baza Art. 16 litera c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia???

freeelis a raspuns:
Depinde de motivele invocate....

tudorvaleriu a scris:
Interventie moderator:

Nu mai inteleg nimic.
Sunteti studenta la masterat si vreti sa intrati in CCC (cum spuneti pe un topic anterior) sau aveti CIM si doriti indemnizatie de somaj?

retromusculo a scris:
sunt si studenta la masterat dar vreau sa ma gandesc la cea mai buna solutie pentru mine

momentan sunt in concediu medical pentru ca sunt unele probleme cu angajatoru, nu-mi accepta concediu de ris maternal! imi fac griji pentru perioada de 12 luni pe care trebuie sa o indeplinesc referitoare la stagiu de cotizare minim si caut solutii!

freeelis a raspuns:
Pentru somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ... sau sa va depuneti actele ca absolvent al unei institutii de invatamant superior ..

Pentru indemnizatia CCC, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului tmp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
(5)Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

c)au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

t) se află în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învăţământului obligatoriu sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă sau de master şi postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, calculate începând cu data de 1 a lunii următoare finalizării studiilor;
La asta ma refeream cand vorbeam de stagiu de cotizare exprimare gresita a mea!

Sunt inscrisa la masterat la zi din anul 2010 si il termin pe data de 1 august 2012.
In acest moment am CIM incheiat cu data de 13.03.2012 pe perioada nedeterminata cu perioaa de proba de 3 luni dar dupa mai bine de o luna de munca am intrat in concediu medical si vreau sa intru in risc maternal.

Pot beneficia de indemnizatia de CCC daca la 1 august finalizez masteratul (se poate aplica art. 5 litera t? ) Mentionez ca voi naste la sfarsitul lunii septembrie 2012.

Pe perioada concediilor medicale, concediului de risc maternal sunt considerate perioade valabile in sensul (5)Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

Eu consider ca ma incadrez in toate cele 3 situatii, respectiv art. 5 lit c, m, t

INTREBAREA FINALA: IN ACESTE CONDITII POT CONSIDERA CA Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) SUNT INDEPLINITE PENTRU A BENEFICIA DE INDEMNIZATIA DE ccc?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
retromusculo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca societatea isi suspenda activitatea iar eu voi fi concediata mai pot beneficia de indemnizatia pentru ccc? roxana09 roxana09 sunt angajata de 3 luni la o societate si sunt insarcinata, problema este ca societatea urmeaza sa isi suspende activitatea, ce pot face eu in aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adinahn adinahn Va rog sa mi spuneti daca termin cursurile la zi de licenta pe 5 august 2012 si voi naste pana pe 10 septembrie iar la sfarsitul lunii ma voi inscrie la master ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)