avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

buna seara ! cu cat timp inainte de a implini bebe un an trebuie sa ma intorc la servici pt a primi indemnizatia de 500 lei ? multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 23 Aprilie 2012
Stimulentul de insertie de 500 lei il veti primi daca:
- at intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010
- durata CCC este de un an de zile
- copilul nu aimplinit varsta de un an

In acest sens, OUG nr.111/2010 prevede:
- Art. 1 Prevederile art. 2–29 reglementează drepturile care se acordă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 ianuarie 2011

- Art. 7 (1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
....

- art.2 alin.1 it.a : a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;

In cazul in care ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.158/2005 , stimulentul de insertie are o valoare de 100 lei.
Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil 2014 clarat clarat buna, va rog, cine stie si imi poate spune daca renunt de la inceput la indemnizatia de crestere copil, ce bani primesc de la stat si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului razvan_dochia2002 razvan_dochia2002 Am intrat in CCC la data de 24.10.2010 (pe legea veche),daca dupa un an merg la munca primesc 500 de lei in plus la salariu sau de ei beneficiaza doar cei ... (vezi toată discuția)