avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul pentru cresterea copilului

Am intrat in CCC la data de 24.10.2010 (pe legea veche),daca dupa un an merg la munca primesc 500 de lei in plus la salariu sau de ei beneficiaza doar cei intrati in 2011 in CCC.Daca raman in CCC si al doilea an pot pierde locul de munca sau ocuparea postului,?Lucrez in sectorul bugetar si am auzit tot felul de vorbe si nu stiu care este adevarata.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SC DELTA EXPERT CONSULT SRL , Consultant resurse umane 09:12, 6 Septembrie 2011
OUG 111/2010
Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.


D-stra nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.
@ factorZ
De unde ati dedus ca nu beneficiaza de stimulentul de insertie ?


Daca intra sub incidenta OUG nr.148/2005, atunci stimulentul de insertie este de 100 lei potrivit art.3 din acest act normativ.
@ freeelis
Am inteles avertismentul.
O sa incerc pe viitor sa nu mai ofer raspunsuri pe jumatate.
Eu i-am raspuns la obiect, nu beneficiaza cei 500 de lei.

Stimulentul lunar pentru cresterea copilului pana la 2 ani – 100 lei/luna = persoanele care au dreptul la indemnizatie crestere copil ( nascut inainte de 1 ianuarie 2011) pana la 2 ani si se intorc la munca inainte de aceasta data, au dreptul la un stimulent lunar pentru cresterea copilului in cuantum de 100 lei/luna pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului (3 ani pentru copilul cu handicap).

Stimulentul de insertie in cuantum de 500 lei luna pana la varsta de 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap) = persoanele care au dreptul la indemnizatie crestere copil (nascut dupa 1 ianuarie 2011) si au optat pentru concediul si indemnizatia pana la 1 an si se intorc la munca inainte de aceasta data, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum de 500 lei/luna pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului (3 ani pentru copilul cu handicap) - temei legal O.U.G. nr.111 din 8 decembrie 2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.830 din 10 decembrie 2010, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie house_ginger house_ginger buna seara ! cu cat timp inainte de a implini bebe un an trebuie sa ma intorc la servici pt a primi indemnizatia de 500 lei ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)