avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SALARIU NOU ANGAJAT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SALARIU NOU ANGAJAT

Buna ziua!
Sa presupunem ca o persoana x se angajeaza la o societate si primeste un salariu de incadrare de 1500 lei.
Mai beneficieaza de urmatoarele sporuri:
A= 10% spor de vechime
B= 25% spor de conducere
C= 25% spor CFP
Care este salariul brut primit? Toate cele trei sporuri aplicate la baza si apoi insumate sau se calculeaza altfel? Ex.: spor CFP = (incadrare + spor de conducere)x25%?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:27, 2 Mai 2012
V-am intrebat pt. ca in sistemul de stat salarizarea este stabilita prin lege,care reglementeaza precis ce tipuri de spor intra in sal. de baza si prin norme cum se calculeaza sporurile raportat la sal. de baza .
Astfel,pt. sporul de cfp se precizeaza f. clar ca pentru persoanele care exercită activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, salariul de bază deţinut se majorează cu 4 clase de salarizare succesive suplimentare(adica cu 2,5x4=10%),
Dar,revenind la prima intrebare a dvs.trebuie sa aveti reglementat intern, in cadrul societatii modul concret de salarizare aplicat,in sensul in care apar precizari referitoare la sporurile care fac parte din sal. de baza,sunt cazuri in care si sporul de vechime face parte din acest salariu.
De obicei,dar nu de regula,pot sa va spun ca sporul de conducere se introduce in sal. de baza care mai apoi constituie baza de aplicare a celorlalte categorii de sporuri acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conducere ContSters363781 ContSters363781 Buna ziua, Lucrez intr-o primarie si as dori sa stiu daca un functionar public cu functia de sef birou contabilitate, gradul III , clasa 72, cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime ContSters159444 ContSters159444 Vin a va ruga sa ma ajutati si sa-mi spune-ti si mie cum se calculeaza sporul de vechime daca: -salariul de incadrare este: 1441 -sporul de conducere ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)