avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratia 224
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratia 224

Buna am si eu o problema .De 6 ani de zile lucrez la o firma cu capital strain cu contract individual de munca,de 2 ani de zile am inceput sa mai primesc inca un salar din strainatate(de la firma mama)cum acest venit este inpozabil in fiecare luna pana la data de 25 predau la finantele din localitate declaratia 224 Specific ca imi prestez serviciu in Romania
INTREBARE;
Este normal sa platesc CASS de 2 ori?
O data mi se retine din salariul negociat pe contractul de munca , si a doua oara atunci cand declar venitul la finanta prin declaratia 224.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 5 Decembrie 2008
Declaratia 224 (OMFP 2199/2006), este declaratia privind veniturile salariale din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice acreditate in Romania.
Persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania si care obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si persoanele fizice romane care obtin venituri din salarii, ca urmare a activitatii desfasurate la misiunile diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania, trebui sa depuna Declaratia 224, lunar, pana la data de 25.
Contribuabilii au obligatia de a declara si de a plati impozitul lunar la bugetul de stat direct sau printr-un reprezentant fiscal, la organul fiscal competent.
Obligatia mentionata anterior nu se aplica daca misiunile diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania, precum si reprezentantele organismelor internationale ori reprezentantele societatilor comerciale si ale organizatiilor economice straine, autorizate potrivit legii sa isi desfasoare activitatea in Romania, opteaza ca pentru angajatii acestora, care realizeaza venituri din salarii impozabile in Romania, sa indeplineasca obligatiile privind calculul, retinerea si virarea impozitului pe veniturile din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 224 Catalinoiu Ana Catalinoiu Ana de cine se completeaza Declaratia 224? -de cetatenii romani care au venituri sub forma de salarii din strainatate? -de cetatenii din UE angajati ai unei ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative ale platitorilor de venituri din salarii - in vigoare de la 1 ianuarie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Obligatiile declarative ale platitorilor de venituri din salarii, in vigoare incepand cu prima zi a anului viitor, sunt reglementate de art. 59 din Codul ... (vezi toată discuția)
Calendarul obligatiilor fiscale declarative pentru luna noiembrie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]10 NOIEMBRIE[/b] - Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în ... (vezi toată discuția)