avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECLARATIA 224
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECLARATIA 224

de cine se completeaza Declaratia 224?
-de cetatenii romani care au venituri sub forma de salarii din strainatate?
-de cetatenii din UE angajati ai unei societati din Romania care realizeaza venituri in ambele state (tara de origine si Romania)?daca da, de cine se completeaza? de angajat sau de angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 24 Noiembrie 2008
Declaratia 224
Declaratie privind veniturile salariale din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice acreditate in Romania.
Declaratia se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.
Concluzie: se completeaza de "manutza", de catre angajati, si de unii si de altii ! :thumbup:
azm a scris:

de cine se completeaza Declaratia 224?
-de cetatenii romani care au venituri sub forma de salarii din strainatate?
-de cetatenii din UE angajati ai unei societati din Romania care realizeaza venituri in ambele state (tara de origine si Romania)?daca da, de cine se completeaza? de angajat sau de angajator?Declaratia 224 (OMFP 2199/2006), declaratie privind veniturile salariale din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice acreditate in Romania.
Declaratia se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.
Persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania si care obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si persoanele fizice romane care obtin venituri din salarii, ca urmare a activitatii desfasurate la misiunile diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania, trebui sa depuna Declaratia 224, lunar, pana la data de 25.
Contribuabilii au obligatia de a declara si de a plati impozitul lunar la bugetul de stat direct sau printr-un reprezentant fiscal, la organul fiscal competent.
Obligatia mentionata anterior nu se aplica daca misiunile diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania, precum si reprezentantele organismelor internationale ori reprezentantele societatilor comerciale si ale organizatiilor economice straine, autorizate potrivit legii sa isi desfasoare activitatea in Romania, opteaza ca pentru angajatii acestora, care realizeaza venituri din salarii impozabile in Romania, sa indeplineasca obligatiile privind calculul, retinerea si virarea impozitului pe veniturile din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 224 fancsali fancsali Buna am si eu o problema .De 6 ani de zile lucrez la o firma cu capital strain cu contract individual de munca,de 2 ani de zile am inceput sa mai primesc inca ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative ale platitorilor de venituri din salarii - in vigoare de la 1 ianuarie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Obligatiile declarative ale platitorilor de venituri din salarii, in vigoare incepand cu prima zi a anului viitor, sunt reglementate de art. 59 din Codul ... (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)