avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre fereastre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre fereastre

Salut. In 2009 mi-am construit o casa D+P+M.Distanta minima de vecin este de 80 cm. Pe partea cu el am 2 ferestre la baie si la camara de 20x20 la o inaltime de 1.80 fata de pardoseala cu geamuri mate si deschidere doar batanta. si inca 1 geam la beci mat fara deschidere. Am respectat proiectul.Va intreb daca sunt in regula ca ar vrea sa ma dea in judecata ca mi-a facut pana acum 3 sesizari: 2 la primarie si una la inspectoratul de constructii. Dar la aceste sesizari am primit doar raspunsuri de la primarie.Doar vecina a primit raspuns si de la inspectoratul de constructii.Va maltumesc!

Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
cos99myn, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:50, 30 Aprilie 2012
Inteleg ca geamurile sunt mate si nu permit vederea spre curtea vecinului ci doar aerisirea. In aceasta situatie sunteti in regula.
Cziffra_virgil a scris:

Inteleg ca geamurile sunt mate si nu permit vederea spre curtea vecinului ci doar aerisirea. In aceasta situatie sunteti in regula.



In cazul in care nu ar exista ferestre deloc, si nici acoperis (ar fi terasa circulabila) care este distanta minima de hotarul vecinului?

Merci mult
80 cm
eu am intrebat daca sunt in regula cu geamurile
am 2 geamuri spre vecin la distanta de 80 cm fata de hotar
geamurile sunt la o inaltime de 1.80 fata de pardoseala , sunt mate si au deschidere doar batanta
Atâta vreme cât ferestrele sunt de lumină şi de aerisire, nu aveţi probleme căci dreptul la lumină şi aer este un drept absolut, nu depinde de o distanţă minimă. Da, dacă ar fi ferestre de vedere, şi distanţa ar fi mai mică atunci vecinul ar avea dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide in mod batant geamul mat spre vecin pentru spalare daca e distantat la < 1,90 m zengy4u zengy4u Buna ziua, ma puteti ajuta / sfatui va rog in legatura cu, ce se poate face pentru a avea dreptul de a-mi deschide geamul dinspre vecin, aflat la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)