avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de spitalizare?

am certificat medico-legal am 49 de zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce pedeapsa se da la nr asta de zile vinovatului
Cel mai recent răspuns: stefanstanciu , utilizator 16:52, 25 Aprilie 2012
Depinde de consecinte si de imprejurarile producerii accidentului .Este vorba despre vatamarea corporala din culpa , iar pedeapsa variaza in functie conecintele faptei, precum si in functie de cauzele accidentului, adica, faptuitorul nu a respectat normele legale privind conducerea pe drumurile publice, se afla in stare de ebrietate, etc.


Art. 184

Vătămarea corporală din culpă

Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 21, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.

Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Este vorba de vatamare corporala din culpa, pentru care legea prevede o pedeapsa de la o luna la 3 luni sau amenda
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
pai in primu rand a circulat fara permis cu un utilaj agricol a depasit pe linie continua nu a semnalizat si nu sa asigurat lucru ce a provocat accidentu si eu am 49 de zile de spitalizare am avut hematom pe creier si fisura craniana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa? xuser xuser Buna ziua, vatamarea corporala din culpa se refera de obicei la accidente rutiere, sau accidente de munca? Trebuie min.10 zile de ingrjiri pt. a se porno U.P ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcoolemie si fuga de la locul accidentului. consecinte lare lare in urma cu 3 luni am provocat un accident de circulatie. am fugit de la locul accidentului. am avut alcoolemie 0.50 in aerul pur expirat si o victima cu 45 ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier z3nad z3nad Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am avut multiple leziuni (picioare + maini), fractura craniana, interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)