avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce cu auto inmatriculate in alte state?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce cu auto inmatriculate in alte state?

Solutia cu autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate in sedinta de marti a Guvernului.

Proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenzi si retinerea placutei de inmatriculare.

Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, este evitata plata in Romania a taxei de inmatriculare.

La ce subterfugii se va apela in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:34, 25 Aprilie 2012
Atat timp cat statul isi bate joc de cetatenii platitori de foarte multe taxe, cetatenii la randul lor vor cauta metode sa evite falimentul portofelului propriu.
Birou_de_Mediator a scris:

Poate ar mai fi o varianta, care initial mi s-a parut o gluma. Astazi m-a sunat un amic suparat de noua decizie a guvernului si mi-a spus ca vrea sa obtina si cetatenia bulgara. Din cate am inteles, costul obtinerii cetateniei era mult sub cat ar fi fost taxa de inmatriculare a celor 2 super automobile pe care le detine. Deh, romanul este inventiv B-)

sarut mana stimata doamna, stiti bine ca daca ne uitam cine este la volanul masinilor luxoase sigur are ceva cu legea, ex 2-3 buletine de RO,BG,UNGARRIA ETC...
si noi cu un amarat de cazan logan ne da amenda cu masina in garantie pt caroserie corodata??? daca stiti ce inseamna asta?? cine este vinovat ca pt noi se fabrica din cuti de bere si de conserva??? si pt nemti din tancurile vandute la fier vechi???stiti cine???:bow:
Ar mai fi o solutie. Am citit proiectul si sunt exceptati rezidentii romani din statele membre UE. Deci daca cineva isi stabileste rezidenta in Bulgaria sau Ungaria (dupa caz) atunci nu i se aplica legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)