De la fostul angajator am primit o notificare scrisa de incetare a CIM in perioada de proba. Cum pot sa dovedesc ca CIM nu a fost defacut la initiativa mea, ci din initiativa angajatorului, intr-u-cat nu imi este specificat pe notificare mentiunea "din initiativa angajatorului"? Ba mai mult am sunat la ITM Bucuresti si am intrebat daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in baza art. 31 alin, 3 si mi s-a spus ca nu. De ce?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj numai daca incetarea CIM cu art.31(3) din Codul muncii se face din initiativa angajatorului.
2. Este foarte simplu:
- daca notificarea o face angajatorul inseamna ca initiativa este a lui;
- daca notificarea o faceti dvs. inseamna ca initiativa este a dvs.
3. - La AJOFM dovada o faceti cu o copie dupa notificare.
- Cine v-a dat un asemenea raspuns, de la ITM, inseamna ca nu se pricepe, desi Codul muncii este legea de baza a unui inspector de munca.
Potrivit art.5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002, prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
.....
b) încetarea raportului de muncã la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisã, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
.....
In speta, avand in vedere textul de lege si faptul ca notificarea v-a fost trimisa de catre angajator atunci temeiul de drept al incetarii va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.