avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

buna ziua,
am rugamintea de a ma lamuri si pe mine cineva......in august 2011, o vecina, mi-a lasat prin testament bunurile ei cu conditia sa am grija de dansa si sa o inmormantez. pe 20 aprilie, dansa s-a prapadit. fac precizarea ca aceasta vecina avea ca si mostenitori 3 nepoate de frati. nu a avut copii. am fost la notariat sa intreb de deschiderea succesiunii, iar dna notarita mi-a spus ca trebuie sa astept un an pentru a putea deschide succesiunea si nici nu-mi poate elibera un certificat care sa ateste calitatea de mostenitor, dupa cum spune noual cod civil.
mie, personal mi se pare nedrept, sa astept sa treaca un an ca sa pot deschide succesiunea. as fi vrut sa imi spuneti, va rog, daca intr-adevar asa este, respectiv ca trebuie sa astept un an de zile.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: brotacel2012 , utilizator 16:41, 25 Aprilie 2012
D-na notar are dreptate, dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de 1 an de la data deschiderii mostenirii (art.1103 NCC)
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- acte de acceptare tacita? logicus logicus Imi cer scuze pentru eventuala repetitie: cheltuielile de inmormantare (facturi/ajutorul de deces ridicat de la Casa de Pensii) se considera acceptare tacita ? ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat... Tanyia Tanyia Buna ziua, sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat în martie 2o25.Eu m - am adresat unui notar pentru a ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de optiune succesorala? sha sha Buna ziua Vreau sa-mi spuneti si mie,va rog,care este termenul legal de optiune succesorala. Multumesc (vezi toată discuția)