avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

emitere factura

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cadrul legal daca pot emite sau nu factura pentru produsele cumparate pe bonuri de masa. De asemenea, care e nr maxim de bonuri de persoana pt o cumparaturi pe un singur bon, precum si alte informatii in acest sens. Va multumesc.
Daca marfurile pe care le-ati achitat cu bonuri de masa au si factura de achizitie, sunt inregistrate cu NIR in gestiune, puteti emite factura. Acum depinde de unde le-ati achizitionat. Pentru ca sunt hypermarketuri sau magazine de tip cash&carry care interzic revanzarea produselor in sistem en-gros.

:offtopic: Interventie moderator:
Din partea a doua a mesajului, imi cer scuze, dar eu nu am inteles nimic.
[...]care e nr maxim de bonuri de persoana pt o cumparaturi pe un singur bon

Posibil ca faceti referire la bonul fiscal in partea a doua a textului de mai sus.:rolleyes:
Reformulati va rog si poate reusim sa va ajutam. Posibil ca acesta este si motivul pentru care nu ati primit raspuns pana acum.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
e vorba de un abc. am marfa pe stoc. un client a cumparat mai multe produse, a platit cu bonuri de masa si la final a solicitat factura pentru suma platita. Pot sa emit factura?
Nici cu ultimul mesaj nu m-am facut inteleasa?
Poate reusesc acum. Am cumparat produse alimentare dintr-un supermarket si am platit cu bonuri de masa. La final am solicitat factura. Cei de la supermarket mi-au spus ca nu pot emite factura pentru ca am platit cu bonuri de masa. Va rog sa imi spuneti daca cei de la supermarket au dreptate ca nu mi-au eliberat factura, Daca se putea elibera factura care este legea/ordinul/HG?
Multumesc. Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu informartii. E o problema importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)