avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa

Buna ziua.
Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care sunt garant deoarece la momentul respectiv nu aveam un loc de munca. Creditul reprezinta doar 20000 euro din 44000 cat a costat apartamentul, diferenta fiind pusa de noi. Ulterior m-am angajat si am mai facut un credit de nevoi personale la care sunt coplatitor. As dori sa stiu daca in cazul unui divort as putea ramane cu apartamentul. Sotul are un venit aproape triplu fata de al meu, insa rata la creditul prima casa reprezinta aproximativ 50% din venitul meu. In schimb rata la creditul de nevoi personale nu mi-o pot permite. Copilul vreau sa ramana la mine. Motivul divortului este violenta domestica, insa nu am cum sa dovedesc si sunt sigura ca el ar nega. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 15:35, 3 Mai 2012
Ma gandeam la varianta in care el sa ramana cu bunurile si sa ma despagubeasca pe mine, insa nu cred ca-si permite. Si el isi doreste sa divortam, dar nu vrea sa renunte la bunuri si nici la copil. In privinta copilului nu-mi fac probleme pt ca este destul de mica si sunt aproape sigura ca-mi va fi incredintata mie, iar el va trebui sa plateasca pensie alimentara.
Domiciliul copilului va fi la dvs, ca regula ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca.
E bine ca-si doreste bunurile, sa-si doreasca si creditele. Chiar daca se va stabili o suma mai mica pt sulta ce va avea sa v-o plateasca, sunteti in avantaj daca scapati de credite.
Cu banca va trebui sa incheiati acte aditionale, sotul va avea nevoie de alti coplatitori si/ sau giranti
Va multumesc mult pt raspunsuri. Chiar daca nu stiu sigur ce voi face, macar acum stiu care-mi sunt variantele.
Cazul dvs. este teribil de complicat.
Dupa parerea mea aveti sanse relativ egale la casa...daca va veti dovedi sustinerile deoarece in caz contrar obtine el casa.
Insa...depinde ce va hotara prima instanta.
Va fi un proces cu multa bataie de cap si de lunga durata.
Va mai fi apoi inca o instanta...care poate sa considere in alt fel...
Bună seara,
Mai repede de 5 ani nu prea se poate face nimic in privinta casei, doar daca va da Fondul National de Garantare voie si Ministerul Finantelor, pentru ca pentru aceasta perioada casa e a statului in proportie de 50 sau 75 %. Iar pe de altă parte deja exista practica judiciara cu dl. Columbeanu, iar daca are salariu mai mare ca dvs. e o problema si cu copilul, si anume asigurarea locuintei. Ori cu bani ce nu se rezolva. Asa ca nu va bazati ca este prea mica. Nu eliminati problema aceasta. Mai e legea cu violenta domestica. Luati-o studiati-o de pe net si vedeti ce puteti face cu aceasta, chiar daca nu recunoaște violența domestica.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt in divort cristi m cristi m buna, ma numesc cristi m , am 29 ani si sunt din iasi azi am primit o citatie de la tribunal precum ca sotia mea divorteaza de mine, sa cad jos nu alta, e ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil, variante adela_53 adela_53 Buna seara, In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am ... (vezi toată discuția)