avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj amiabil, variante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj amiabil, variante

Buna seara,

In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am locuit cu fostul sot. In timpul casatoriei s-au facut un imprumut de nevoi personale pe numele lui , o parte din bani fiind investiti in renovarea, dar nu in totalitate, a apartamentului. De asemenea s-a achizitionat si aparatura electrocasnica si mobila. Vrem sa facem un partaj amiabil - el sa intre in posesia mobilei si aparaturii electrocasnice achizitionate si sa ramana si cu creditul ( ratele nemaifiind achitate de aproximativ un an de zile, de cand ne-am despartit in fapt), nu am vrea sa ajungem in instanta. Ce variante avem?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:42, 3 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
El a venit cu propunerea. Ma intereseaza ce variante avem si care ar fi costurile. Partaj la notar, o conventie la mediator? Orice numai in instanta nu.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
adela_53, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Pt a imparti bunuri mobile, puteți face și un înscris sub semnătura privata, nu e musai sa ajungeți la notar.
Sunteți coplatitor la credit?
Nu sunt coplatitor la credit. Daca facem acest inscris sau partaj la notar si el peste ceva vreme se razgandeste asupra a ceea ce a semnat, poate deschide actiune de partaj in instanta? Si daca da, acest inscris are vreo valoare?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
adela_53, utilizator

Alte discuții în legătură

Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort impartire bunuri cosmin76 cosmin76 Buna ziua, Ma numesc Catalina Cosmin, si am hotarat impreuna cu sotia sa divortam de comun acord. Bunuri imobiliare nu avem. Avem un autoturism, mobila si ... (vezi toată discuția)