avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aprobare cerere concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aprobare cerere concediu de odihna

Ce se intampla (cum se poate rezolva situatia) in cazul in care angajatorul refuza nejustificat eliberarea unei cereri de concediu... si nici macar nu anunta refuzul, sa zicem pentru o zi de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 25 Aprilie 2012
Cred ca vorbiti despre aprobarea unei cereri de concediu.In general, la sfarsitul anului, de comun acord salariati si angajatori , se programeaza concediile de odihna pentru anul urmator, fie coletiv, fie individual. Daca programarea nu fost realizata, pe baza unei cereri, salariatul poate solicita efectuarea concediului, fie partial, fie integral. In functie de conditiile din firma, angajatorul poate aproba sau nu efectuarea concediului.

Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
....
Sau, as mai adauga o posibilitate:
Angajatii al caror angajator nu respecta legea, CFP se poate lua sub forma unei greve :)
...respectand legislatia grevei bineinteles
CFP este una , iar greva este altceva ... chiar daca amandoua sunt situatii de suspendare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere concediu Ing3ras Ing3ras Imi poate refuza seful cererea de concediu ? Si daca da, cate astfel de cereri in poate refuza ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Concediu mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, La firma la care lucrez, sefii nu vor sa dea voie angajatiilor sa-si ia concediu in perioada Pastelui si a Craciunului. Si vor sa scrie in ROI ... (vezi toată discuția)
Abuz al angajatorului! danielbratu danielbratu Va rog sa ma ajutati intr-o problema, Sunt angajat al unei societati unde am solicitat concediu de odihna 3 zile, am avut niste chestiuni de rezolvat, datorita ... (vezi toată discuția)