avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interceptari telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interceptari telefonice

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, deoarece varul meu are grave probleme cu justitia. Este politist de meserie, iar de curand a fost arestat intr-un dosar ce are drept obiect furtul de gazolina.Acuzatiile care i se aduc sunt acelea de tainuire si complicitate la furt in forma continuata. Probele impotriva lui sunt interceptari telefonice in care vorbeste despre
achizitionarea de motorina la pret convenabil
. Domiciliul i-a fost perchezitionat, insa nu au gasit nimic. Totusi, momentan este retinut preventiv pe o perioada de 29 de zile, saptamana aceasta urmand sa aiba loc recursul impotriva mentinerii starii de arest preventiv. Problema este ca familia lui nu este una instarita, iar avocata nu este una stralucita. La acest moment, ea nu stie exact care sunt acuzatiile complete care i se aduc si probele impotriva lui, deoarece inca nu a avut acces la tot dosarul (asa a spus) si pt asta vrea sa formuleze o cerere sub control judiciar pt a putea citi intregul dosar. Nu stie nici daca a existat o autorizatie de interceptare.
Va rog sa ma ajutati cu cateva idei sau cum credeti ca este bine sa actioneze in continuare.
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:44, 27 Aprilie 2012
Concluziile din blog imi par foarte apropiate de realitate insa...nu cred ca oamenii vor intelege...cele 6 puncte...sau pur si simplu nu vor sa le inteleaga sau...sa le accepte...( mai ales pct 6)

In sfarsit...cca 10 % vor intelege dupa parerea mea...insa din acei 10 % care ar intelege, ar putea sa intelega degeaba...cca 8%...

Cu siguranta ca pe forum nu va putea obtine niciodata o pledoarie...din motive pe care nu cred ca are sens sa le expun...

Poate obtine anumite idei pe care sa le fructifice.
Idei pe care sa le dezvolte.
De un cuvant sa faca o fraza, de la o fraza sa faca o pagina...etc...

Chestiunea cu interceptarile prezinta o problematica deosebita si daca ati observat sunt multe persoane arestate preventiv pe baza unor interceptari.
Este foarte greu pentru avocat sa citeasca un dosar stufos daca sunt mai multi avocati care trag fiecare de dosar.
In astfel de situatii, avocatul trebuie sa roage judecatorul sa paraseasca sala daca clientul sustine ca este nevinovat si daca se uita putin in dosar si ajunge la concluzia ca se poate sa fie asa.
Daca clientul este vinovat...nu prea se recomanda rugamintea judecatorului de a parasi sala pentru o ora...( peste acele doua ore...)
Insa, nu am vazut pe nimeni sa faca asa vreodata...desi am vazut judecatori care sa iasa din sala...
Pe acel avocat judecatorul il va tine minte si in general niciun avocat nu face asa ceva decat daca are motive temeinice...

Nu este necesar si nici obligatoriu sa se gasesca gazolina la perchezitie pentru ca in raport de acuzatia expusa de dvs. nu ar avea nicio ratiune.

De contestat interceptarile nu aveti cum sa o invatati pe avocata.
Ea ar trebui sa stie insa degeaba contestati ceva ce nu va ajuta.
Desi avocatura pare ceva relativ simplu, ceva in care avocatul poate vorbi si atat nu este suficient.
A vorbi trebuie sa stie sa o faca dar trebuie sa vorbeasca exact ceea ce trebuie si ca sa stie ce sa vorbeasca trebuie raportat la ce are judecatorul pe masa...

Pledoaria nu se poate face decat daca se cunoaste bine tot ce se afla la dosar.
Se poate ca avocata sa fie mai stralucita decat credeti dar sa fie timida.
Cand sunt multi avocati este jenant sa te bati pe dosar...
Avocatul care nu vrea sa se bata pe dosar poate ruga judecatorul sa iasa din sala...si sa aiba el singur dosarul o ora...

Parerea mea este ca deocamdata politistul nu ar avea sanse sa iasa din arest daca exista interceptari deoarece exista si alte probe.
Chiar daca contesta interceptarile mai exista probe suficiente ca sa fie arestat preventiv.
Exista si alte declaratii care pentru moment nu ii confera sanse daca sunt mai multi de 3 inculpati.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)