avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asistenta juridica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asistenta juridica

Buna ziua

Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta neachitata la cotele de intretinere .
Sunt persoana cu handicap accentuat gr2 , pot beneficia de un avocat din oficiu , eu nerecunoscand debitul in totalitate , care sa ma reprezinte in instanta ?

va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:54, 30 August 2012
scarmen a scris:
am chemat o firma care ne-a deschis usa si inlocuit yala, am facut poze cum curgea apa la toaleta (ca la izvor !) si un instalator care a facut reparatia.
Surpriza mare a fost ca am gasit-o pe proprietara in casa, si aceasta nu s-a opus deloc.

Am citat cee ce este de publicat in "arici pogonici", "urzica", de auzit la "radio Erevan"..., dar va cred, cred tot ce ati spus pentru ca viata bate filmul.
Dar este anormal ca un om sa fie in apartament, sa se uite "cum curgea apa la toaleta (ca la izvor !)"..., iar vecinii sa se dea de deasul mortii zile intregi sau saptamani cum sa intervina, de unde sa ia proprietarul...
Persoana era sanatoasa ori nu?
Daca-i bolnava ajutati-o sa aiba ingrijire, sa o supravegheati, sa nu faca si alte nenorociri.
Cat despre plata pierderilor adaptati-va sitiuatiei: apelati la rudele persoanei bolnave, la urmasi, platiti toti vecinii, dati in judecata..
Da, am avut asemenea cazuri si-am facut asa cum am spus mai sus, de la caz la caz.
:offtopic:Abordez acest subiect adiacent problemei descrisa de @scarmen, a unor persoane singure care nu mai au discernamant partial sau total. Nu avem un topic pe aceasta tema foarte serioasa si care tinde sa se agraveze in unele asociatii.

Sunt oameni care, chiar daca au rude, acestea nu mai vor sa stie de ei decat dupa ce se prapadesc si vin sa-si ia in posesie apartamentul, oameni care au la indemana apa, gazul, electricitatea si care risca sa provoace uneori adevarate dezastre.
Din fericire, cazurile nu sunt prea des intalnite, dar ele nu pot fi rezolvate institutional. Aceasta este o problema pentru ceilalti locatari care trebuie sa suporte uneori o galagie infernala, strigate in noapte, trantit de obiecte prin casa, batai in tevi, apa lasata sa curga pana la inundarea celor de dedesupt, circuite electrice care risca scurt circuite si incendii, gaze care risca explozii.....

Cunosc deja doua cazuri in stare incipienta, dar care, atunci cand intra in criza, au innebunit vecinii cu zgomotele, cu tipetele, cu batut in tevi. Am stat de vorba cu fiii celor doua persoane si dau din umeri sau ma acuza pe mine ca am ceva cu parintele lui, adica nu-si recunosc problema sau se fac ca nu si-o recunosc, tocmai pentru ca nu exista rezolvare institutionala. In cel mai bun caz poate fi internat in spital 2 saptamani, tinut intr-o mizerie de nedescris si apoi i se da drumul acasa pe motiv ca nu exista locuri in stabilimentele speciale.

Nu stiu ce sa facem in aceasta situatie. Par cazuri fara rezolvare. Rudele nu vor sa stie, institutiile statului nu au programe de asistenta sau locuri in stabilimente....si toata problema este lasata la voia intamplarii ...sa fie rezolvata de vecini.

Ce parere aveti?
elga50 a scris:

Par cazuri fara rezolvare. Rudele nu vor sa stie, institutiile statului nu au programe de asistenta sau locuri in stabilimente....si toata problema este lasata la voia intamplarii ...sa fie rezolvata de vecini.

Este foarte intemeiata temerea si problema ridicata de @elga,care constituie o realitate trista la nivelul asociatiilor de proprietari,situatie in care proprietarul datorita varstei/
afectiunilor poate sa nu mai detina discernamant sau simplu nu mai are posibilitatea fizica sa faca fata problemelor curente
Am avut in imobil de curand o situatie de acest gen in care o doamna respectabila,fost profesor universitar ,avand copii si rude fiecare cu activitatile lor,a solicitat ajutor initial a vecinilor
Acestia timp de mai multi ani au asigurat plata periodica a obligatiilor fata de asociatie ,plati diferite,cablu/telefon,aprovizionare,achizitie medicamente
La un moment dat,vecinii au solicitat oficial implicarea presedintelui de asociatie,analiza situatiei si in final desi au fost intreprinse demersuri catre copii si rude acestia desi verbal au promis sa acorde interes si participare concreta in solutionarea situatiei,urmare deprecierii starii de sanatate a proprietarei ,am fost obligati ,prin intermediul asociatiei de proprietari sa facem demersuri catre serviciul speciailizat din primarie de protectie si asistenta sociala
Avand relatii foarte bune cu acest serviciu,datorita interesului si profesionalismului reprezentantilor sai, dupa intocmirea cu greu a tuturor formalitatilor medicale,s-a reusit institutionalizarea persoanei
La momentul internarii in unitatea de protectie sociala cu acordul scris a persoanei in cauza,asociatia de proprietari a informat oficial copii proprietarului despre situatia intervenita solicitand asumarea responsabilitatii atat fata de apartament cat si fata de ruda internata
La un interval de circa un an de zile de la internare,asociatia de proprietari si presedintele asociatiei s-au confruntat cu o situatie total neplacuta din partea copiilor proprietarei care au interpretat eronat actiunea si interesul asciatiei de proprietari supectand interese asupra proprietatii ,motiv pentru care au adresat autoritatilor mai multe plangeri ...
Deci realitatea si multumirea pentru reusita materializarii institutionalizarii persoanei probata prin acte/actiuni concrete desfasurate cu buna credinta de catre reprezentantii asociatiei de proprietari cu acordul proprietarei,au fost umbrite de reactia apartinatorilor ,de actiunile acestora indreptate impotriva persoanelor care s-au implicat pentru solutionarea optima a situatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Acces locuinta reparatie tevi zaqk zaqk Buna ziua, Se da urmatoarea problema: coloana de apa rece trece din un apartament in altul, cum e la toate blocurile vechi si chiar unele noi. Daca in o ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - parti comune danchi danchi cum procedati in caz de forta majora daca coloana de apa calda, ce trece prin apart. unui proprietar plecat din tara, trebuie inlocuita pentru ca restul ... (vezi toată discuția)