avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante si penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante si penalizari

buna ziua,as dori sa stiu si eu daca legea penalitatilor mai e valabila si in ce circumstante,si daca un administrator de asociatie de propietari poate directiona bani unui client dupa ce acesta a facut 3 plati pentru achitarea restantelor la intretinere, catre penalizari(cu chitanta la mana in care este specificat ca sumele respective sunt pentru achitarea restantelor),daca aceasta e o inegalitate as dori sa stiu ce lege a fost calcata
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 22:22, 26 Aprilie 2012
Ca sa fiti in tema cu legislatia asociatiilor de proprietari, consultati Legea 230/2007 si HG 1588/2007, pe care le gasiti pe avocatnet sau in Monitorul Oficial.
Acestea contin si precizari cu privire la aplicare penalizarilor in asociatiile de proprietari.
Administratorul asociatiei aplica deciziile luate de comitetul executiv in ce priveste penalizarile, iar comitetul executiv al fiecarei asociatii, adopta "Sistemul propriu de penalizari", conform legislatiei de care am amintit mai sus.
Sumele incasate de la proprietari sting datoriile cele mai vechi acumulate, inclusiv penalizarile aferente acestora si nu sting datorii pe care le prefera platitorul.

@ionut_valentin
legea ce prevede ca se pot aplica penalizari la sumele restante, adica legea 230, este in vigoare, totul depinde de hotararea luata in adunarea generala a asociatiei daca va aplica penalizari sau nu.

unde sa directioneze banii "clientului"... sau cine sau ce inseamna... clientul?

aaa, da, poate directiona banii pt plata penalitatilor, insa aceste valori trebuie trecute pe chitanta, si intotdeauna se achita cele mai vechi datorii


deci nu a calcat nici o lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)