avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... postarea unor poze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

postarea unor poze

Buna seara ma numesc raluca si am si eu o intrebare am fost postata pe facebook cu anumite poze unde am lucrat ei acum ceva timp ezte vorba de o agentie unde am avut un contract cu ei si o anumita persoana a aflat ce fac si ma postat ce ma sfatuiti sa fac,este bine sa ma judec cu aceea persoana sau ce pot sa fac. Va multumesc
Buna dimineata!

Dvs. nu ati dezvaluit caracterul fotografiilor ce au fost postate pe acel site de socializare. Pentru ca site-ul respectiv este plin de fotografii. Daca ati lucrat la o anumita agentie, este posibil ca acele poze sa nu faca parte din arhiva personala pe care ati dori sa o vada si prietenii. Ma insel cumva?

Cum a intrat persoana respectiva in posesia fotografiilor? Este bine de stiut si acest fapt. Fotografiile Dvs. sunt publicate in profilul persoanei respective?

In noul cod civil este o sectiune numita "Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane":

Art. 73

Dreptul la propria imagine


(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.

(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Art. 74

Atingeri aduse vieţii private


Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:

[...]d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;

[...]h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;

In masura in care considerati ca publicarea acestor poze personale este compromitatoare si imaginea Dvs. are de suferit, puteti sa va adresati cu o plangere organelor de politie.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz prin site de socializare Georgian2all Georgian2all Buna seara. Supun atentiei dumneavoastre o problema ivita in urma postarii unei fotografii, cat se poate de decenta, pe un site de socializare. Fotografia in ... (vezi toată discuția)
Poza furata și postata pe foarte multe site-uri. Cristian19882016 Cristian19882016 Buna ziua, In urma cu aproximativ 10 ani cand exista site-ul de socializare ''hi5'' cineva mi-a furat poza de pe profil si a postat pe un site care aparuse ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)