avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cine?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cine?

cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P
1. Azi e majoritara, maine oare va fi la fel? De ce depinde aceasta majoritate?
Ce doctrina are aceasta majoritate parlamentara in afara de "Jos Basescu"?
2.De ce nu a fost prielnica din 2009 pana acum? Cine s-a opus oare?
3. Parintii Constitutiei-tovarasii d-lui Iliescu-au scris acest document fundamental in functie de interesul lor pe moment.
Remarcati va rog ca modificarea din 2003 era menita unui mandat Nastase de 5 ani, dar stiti vorba: nu-i pentru cine se pregateste
In plus, e facuta sa fie interpretabila
4.Va contrazic, chiar daca participa la sedintele Guvernului(daca ii este permis!!!!), nu are dreptul de interventie. Are exact atata putere cat scaunul pe care se aseaza!!
Nu poate nici macar sa fie credibil in interventiile din forurile internationale, el poate spune ca facem, iar PM sa spuna nu facem. D.p.d.v. legislativ, poate intarzia 1 luna promulgarea legii, atat. A doua oara este obligat sa semneze, daca vrea, daca nu.
Nu inteleg de ce mai trebuie sa si semneze?!
5.Referitor la Parlament, , daca maine il votati pe Frunzaverde, pe cine votati, ce doctrina?
Dar daca votati pe Mihaela Popa?

Si totusi, cum sunteti Dvs. social-liberal?
Cine e social- este pe principiul : iau de la bogati si dau la saraci.

[Editat - pe forum se discuta idei, nu persoane. Va rog sa va abtineti. Multumesc]

Liberalul spune: proprietatea privata e sfanta, fiecare sa traiasca dupa munca lui, impozitul sa fie unitar(cota unica), sa incurajam munca si firmele private, cresterea bunastarii sa fie in corelatie cu cresterea productiei si a productivitatii muncii.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
4. Președintele participa cand doreste la sedintele guvernului, asta s-a vazut de cateva ori in timpul guvernului Tăriceanu. Are drept de interventie, este președintele CSAT si are dreptul de a cere ministrilor de a indeplini anumite sarcini, chiar in lipsa acordului primului-ministru. E alta discutie daca ministrii duc si la indeplinire ce cere el.
4.1. Președintele este reprezentantul României în Consiliul European (asta decide ce si cum în UE), are drept de vot si veto la nivelul acestui for, orice ar spune primul-ministru. Primul ministru si guvernul trebuie să se supuna deciziei UE (principiul legal a superioritatii legislatiei UE fata de normele de drept intern).
4.2. Președintele este cel care numește ambasadorii si consulii români în străinătate, după consultarea ministrului de externe si a primului-ministru.
4.3. Președintele este cel care primeste acreditările ambasadorilor statelor terțe în România. Exemplul cel mai elocvent este cel al ambasadorului Olandei care asteapta de 3 luni să fie primit de Băsescu pentru înmânarea acreditării, pentru ca până atunci nu este recunoscut ca ambasador.
4.4. Președintele este cel care desemneaza Primul-Ministru și demite miniștrii/sau îi suspendă la propunerea primului-ministru. Exemple cu duiumul în timpul guvernului Tăriceanu.
4.5. Președintele numește 3 judecători ai CCR.
5. Este adevarat că președintele nu are puteri legislative sporite, nimeni nu a spus ca ar avea. Președintele poate trimite spre reexaminare Parlamentului o lege sau o poate trimite catre CCR spre analizarea constituționalității.
5.1. În toate statele din lume doar șeful statului promulgă legislația.
5.2. Aș vrea o republică de tip italian.
5.2 Daca maine ar fi alegeri parlamentare, aș vota persoana, nu partidul. Ca avem alegeri uninominal-mixte iar mandatul parlamentarului nu este imperativ. De aceea nu este neconstitutional traseismul politic, pentru ca alegem omul, nu partidul.

Social-liberalismul este acel tip de liberalism care include justiție sociala. Mai multe informatii aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
5.1 Va cred, dar cred ca are si drept de VETO, la noi e figurativ
5.2.Pe ce criterii alegeti omul? Dupa cat e de frumos sau dupa programul, doctrina sa?

Daca omul ales de dvs. va promite ca va lupta ca firma Dvs. sa obtina facilitati pentru investitii, ca va pleda pentru reducerea impozitelor, etc. si maine acelasi om trece la partidul care ofera "justitie sociala", adica ajutoare sociale pentru posesorii de palate fara venituri, alocatii marite pentru cei cu multi copii, va mareste impozitul, ca asa-i cere noul sef de partid, cum il sanctionati pe alesul Dvs., OMUL???

Guvernul MRU este al doilea guvern numit de Basescu care este demis prin motiune de cenzura. De asemenea este al doilea guvern din istoria României care este demis prin motiune de cenzura.

Va rog sa-mi nominalizati macar o actiune pozitiva a acestei foste opozitii, azi la putere, pentru aceasta tara.
Au demis presedintele, ceea ce a costat ceva, au creat criza politica, au indobitocit populatia prin massmedia proprietate si au creat noua generatie, inculta, agresiva, lenesa.
Pentru asta, chiar merita sa guverneze.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Martonze, utilizator
5.1. In foarte putine state din lume, seful statului are drept de veto asupra legislatiei. Imi vin in minte doar SUA (președintele are drept de veto), Franța (presedintele poate respinge legislatie) sau UK (monarhul poate respinge legile dar risca să nu mai fie monarh urmatoarea zi). Deci, in marea majoritate sunt republicile prezidentiale cele in care presedintele are drept de veto.
5.2. Sincer, dupa cum arata, ce spune si in general daca imi place sau nu de respectivul ca persoana. Ma astept totusi ca respectivul sa isi asume ideologia si partidul din care face parte. Din pacate, Cristian Diaconescu nu a facut asta si nu mai vede votul meu in toamna.

Nu cred în promisiuni desarte. Un parlamentar nu poate lupta pentru fonduri, nici pentru scaderea impozitelor pentru ca nu intra in atributiile lui. El are atributia ca alaturi de colegii lui să emita legislatie de buna calitate.

Nu stiu de unde va venit că eu aș sustine asistenta sociala pentru toti parvenitii. Sustin o protectie sociala general, umanista, de tip european. Adica sustin sistemul medical universal gratuit, asistenta sociala pentru someri cu conditia ca acestia sa accepte recalificarea/calificarea si să nu refuze la infinit locuri de munca, etc.
Nu susțin ajutoare sociale pentru simplul fapt că nu vrei să lucrezi (persoane denumite de statistică drept „inactive” ).

Eu nu am nici o obligatie fata de dvs, asa ca nu am de ce sa va raspund. Totusi, opozitia are un singur rol in democratie, sa atace toate greselile puterii. Deci hai sa asteptam să vedem daca se formeaza un nou guvern si sa le lasam un ragaz să arate ce vor să facă.

Din cate stiu, Traian Băsescu nu a fost demis niciodata, poate doar suspendat. Sunt sigur că 70% din români regreta ca nu au luat această măsură în 2007. Cine a creat criza politica, stimată doamna?
Nu cumva Traian Băsescu a refuzat cu obstinatie să respecte rolul său constitutional de a fi un mediator, nu a fost el un presedinte-jucator? 90% din crizele politice din 2004 pana azi au fost cauzate direct sau indirect de Băsescu.
De ce nu si-a respectat Băsescu statutul de mediator?

In concluzie, va propun să finalizam această discutie si să ne intoarcem la subiectul prezentului topic care este destinat sustinatorilor PDL.



Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Mi-a facut placere sa discut cu Dumneavoastra.
Am pus doar niste ipoteze extreme, fara referire la persoana Dvs.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)