avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte in spatele proprietatii vecinei si a mea. Odata cu inceperea constructiilor poarta a ramas deschisa continuu ziua (normal pt.acea perioada de lucrari) si se inchidea noaptea, insa acum acea poarta a disparut si desi eu am vrut sa inchid drumul cum era initial , nu am mai fost lasat atat de vecina (proprietara drumului cat si de catre cei 3 vecini care au acces pe acel drum. Mentionez ca daca as inchide accesul lor nu ar fi restrictionat ci doar ar trebui sa actioneze un maner sau eventual sa deschida cu o cheie (asta daca nu vor o telecomanda)lucru pe care respectivii din comoditatea de a se da jos din masina nu vor sa o faca... Precizez ca si eu am acces la acel drum(mentionat in acte) desi nu depind de el pentru ca am iesire la strada principala... Incerc sa fac acest lucru deoarece sunt singurul cu casa langa strada principala si nu este normal ca pe gardul meu dinspre servitute sa urineze toti vagabonzii (oameni sau caini) si toate taxiurile sa intre pe acel drum sa intoarca masinile. Eu inteleg servitutea ca o proprietate cat de cat privata la care au acces fara restrictii de acces cei din zona (riveranii) si nu tot orasul. In conditiile in care nu exista o bariera, o poarta ... fie ea si fara lacat sau incuietoare, eu nu vad diferenta intre drum de servitute si drum public.
Vreau sa stiu daca am vre-o sansa in justitie sa se revina la situatia anterioara (adica existenta unei porti care sa delimiteze proprietatea privata si nu publica) si deasemenea doresc sa stiu daca se poate trece acest drum din proprietate privata in cea publica fara acordul meu (am 80 m de gard pe limita drumului de servitute).
Nu as vrea sa recurg la Justitie, dar toate discutiile cu vecinii au fost zadarnice.
Va multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)
Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)