avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Despre consilieri locali
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Despre consilieri locali

Buna ziua,
La noi in comuna se fac alegeri pentru consilieri
O vecina il tot bate la cap pe tata sa "se bage" (a fost lider de sindicat are o oarecare experienta) insa el nu doreste vrea sa ma popuna pe mine.

Eu personal n-am de cat 19 ani, as vrea sa stiu ce implica asta ce ar trebui sa fac mai exact si cum ar trebui.
Si mai ales cat credeti ca este salarul.
Va rog daca cunoasteti orice aspecte sa mi le prezentat. nu vreau sa dau cu batul in balta :stunned:

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 29 Aprilie 2012
Nu aveti cum sa candidati pentru functia de consilier local ... Legea nr.67/2004 la art.4 prevede:
(1) Au dreptul de a fi aleşi consilieri, primari sau preşedinţi ai consiliilor judeţene cetăţenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constituţia României, republicată.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! din legea 67/2004 art.4 (2) pot candida numai ... Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care ... (vezi toată discuția)
Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)
Alegeri locale rodica ivan rodica ivan Buna seara. As vrea sa stiu daca pentru a candida la functia de consilier local in orasul meu trebuie sa depun o suma de bani drept garantie. Va multumesc (vezi toată discuția)