avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Legea electorala
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Legea electorala

Cum pot fi contestati presedintii sectiilor de votare ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:46, 29 Aprilie 2012
În termen de 48 de ore de la desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare şi a locţiitorului acestuia, cel mai târziu la data de 2 iunie 2012 [Art. 39 alin. (1) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare] puteti depune contestatia la Biroul electoral de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector al municipiului Bucureşti.
În termen de două zile de la înregistrarea contestaţiilor, cel mai târziu la data de
4 iunie 2012 se face soluţionarea contestaţiilor privind desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, respectiv a locţiitorului acestuia[Art. 39 alin. (2)] prin hotărâre definitivă şi irevocabilă.
În termen de 24 de ore de la soluţionarea contestaţiei privind desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, respectiv a locţiitorului acestuia, cel mai târziu la data de
5 iunie 2012 [Art. 39 alin. (3)] se face comunicarea către preşedintele tribunalului a hotărârii prin care s-a soluţionat contestaţia privind desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, respectiv a locţiitorului acestuia. În cazul admiterii contestaţiei, preşedintele tribunalului va proceda la o nouă desemnare.

Alte amanunte privind programul calendaristic pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale le aveti la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea presedintelui sectie de votare zolimaier zolimaier Buna ziua, Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: am fost numit definitiv in functia de presedinte al unei sectii de votare, iar joi (31.05.2012) am ... (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)
Prezenta in birourile electorale de circumscriptie locala 2012 popanca popanca Este obligatoririe prezenta vicepresedintelui BEC? Din ce data se face pontajul pentru presedinte si vicepresedinte? (vezi toată discuția)