avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare

As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare?
Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 21:55, 31 Martie 2012
Inscrierile se fac la primarie iar sectiile de vot vor fi trase din urne .
Eu unul m-am inscris la barou si logic ca am facut-o fara sa citesc o nenorocita de HG....
La ce ofera ei ca indemnizatie nu ma mai duc nici batut.....
@epopa70

Va rog sa ma scuzati , inscrierile pt. alegerile din vara adica algerile locale daca la acele va referirti se fac de catre ;
prefectul intocmeste lista cu juristi care vor participa la tragerea la sorti pentru desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale de circumscriptie municipala si oraseneasca si nu pot fi sot / sotie , rude si afinini pana la gradul al doilea inclusiv cu niciunul dintre candidati .
De asemenea, nu pot fi presedinti sau loctiitori ai birourilor electorale de circumsciptie municipala , oraseneasca sau comunala persoanele care nu au exercitiul drepturilor electorale .
Presedintii si loctiitorii birourilor electorale de circumscriptie municipala , orasenesca si comunala nu pot avea apartenenta politica si nu pot fi sot /sotie si rude de pana la gradul al doilea , inclusiv cu niciunul dintre candidati .
In accest sens , persoanele care indeplinesc conditiile impuse de lege pot depune cereri la Compartimentul de Apostila si relatii cu Publicul din cadrul Institutiei Prefectului pana la data de 9 aprilie 2012 ora 12..( ( aceste optiuni poate sa difere de la o pprefectura la alta ) cererile vor fi insotite de copie dupa actului de licenta , copia actului de indentitate , copoia actului de casatorie si declaratia pe propria raspundere ca nu fac parte din niciun partid politic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din comisia de votare pot face parte rude de gr. i sau ii cu candidatii de pe listele electorale? dolhanmaricica dolhanmaricica Buna ziua, Doresc sa ma imformez daca din comisia de votare pot face parte rude de gr.I-II cu candidatii de pe listele electorale(primari,consilieri ... (vezi toată discuția)
Legea electorala gavriila gavriila Cum pot fi contestati presedintii sectiilor de votare ? (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)