avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Deschiderea procedurii succesorale
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Deschiderea procedurii succesorale

Am o intrebare in legatura cu deschiderea procedurii succesorale. Asa cum se stie aceasta poate fi deschisa de orice persona interesata dintre mostenitorii legali sau testamentari. In fata notarului, trebuie aduse actele prevazute de lege si declarate bunurile ce au ramas de pe urma defunctului. Ce se intampla cand persoana respectiva nu are cunostinta de valoarea si cantitatea bunurilor ramase de pe urma defunctului si nici nu are posibilitatea de a afla, deoarece ceilalti mostenitori doresc sa o impiedice sa deschida procedura succesorala?
Va multumesc! Astept sfaturile dvs!
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 21:13, 29 Octombrie 2004

...procedura succesorala notariala este prin excelenta una necontencioasa...atunci cind , desi legal citati, mostenitorii nu se prezinta la notar sau aduc dovada ca s-au adresat instantei sau nu se inteleg asupra calitatii lor sau asupra compunerii masei succesorale, notarul va da incheiere desuspendare a procedurii si ii va indruma la instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat in legatura cu deschiderea procedurii succesorale! ramo ramo Am o intrebare in legatura cu deschiderea procedurii succesorale. Asa cum se stie aceasta poate fi deschisa de orice persona interesata dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Un sfat in legatura cu deschiderea procedurii succesorale! Am o intrebare in legatura cu deschiderea procedurii succesorale. Asa cum se stie aceasta poate fi deschisa de orice persona interesata dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Succesiune neprezentare ContSters48919 ContSters48919 In caz ca unul sau mai multi posibili succesori nu se prezinta de 2 ori la rand in urma citatiei la notarul desemnt pentru succesiune, ce se intampla ? (vezi toată discuția)