avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu lipsa angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu lipsa angajator

buna ziua
sunt in litigiu cu angajatorul asociat unic si cetatean strain din septembrie 2008 pentru plata salariilor din august si pana la desfacerea contractului de munca, plata impozitelor si contributiilor catre bugetul destat etc.. problema este k firma nu mai are sediu acolo unde stiam eu iar registrul comertului mi-a comunicat si mie si instantei k firma figureaza la sediul mentionat de mine in cererea de chemare in judecata.
in urma sesizarilor adresate itm-ului si finantelor reise in mod clar k angajatorul nu mai are sediu unde era inainte si tocmai raspuns am primit: CAUTATI-VA ANGAJATORUL!!, PROBLEMA ESTE CA EU NU MA POT ANGAJA IN ALTA PARTE FIINDCA EU AM CALIATE DE SALARIAT LA FIRMA CU PRICINA, DECI NU AM CUI SA IMI DAU DEMISIA K SA MA ANGAJEZ IN ALTA PARTE
am inceput procesul au trecut deja 2 termene iar judecatoarea tot imi zice k este procedura viciata si sa imi caut angajatorul, l-am contactat si tot nu dau de el.......problema este k nu stiu ce sa ma fac fiindca nici pana in prezent judecatoarea nu a dispus sa se faca publicitatea si nici nu are de gand sa imi de-a cuvantul pe fond pentru am sustine cauza.
VA ROG AJUTATI-MA DAK SE POATE CE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE ??
CE AR TREBUI SA FAC CA SA POT SA IMI SUSTIN CAUZA?
CE SA FAC SA NU MAI FIU PURTATA PE DRUMURI??
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ioanabeny , utilizator 12:04, 24 Iunie 2010
am facut sesizare si la AJOFM prin care le-am explicat in mod amanuntit situatia mea, insa cei de acolo mi-au comunicat ca nu ii intereseaza, iar daca eu nu voi depune adeverintele pe luna august, septembrie si octombrie din care reiese calitatea mea de salariat MA VOR ACTIONA IN INSTANTA PENTRU RECUPERAREA PRIMEI DE INASTALARE.
NICI MACAR CEI DE LA ITM CARE AU CLAR SITUATIA MEA CA IN ACEST MOMENT FIGUREZ CA SALARIAT NU AU VRUT SA IMI ELIBEREZE NIMIK PENTRU A DEPUNE LA AJOFM CA SA POT SCAPA ODATA DE EI

SINCER M-AM SATURAT DE BATUT DRUMUL DE LA O INSTITUTIE LA ALTA FARA A REZOLVA NIMIK.......CHIAR NU LE PASA DE NOI.....#-o#-o#-o

VA MULTUMESC
Codul muncii prevede ca, la solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Prin urmare, angajatorul este cel obligat sa va elibereze acea adeverinta si nu o alta institutie publica.
problema este asa cum am aratat si mai sus k sunt in litigiu cu angajatorul fiindca el a disparut fiind si cetatean strain si asociat unic, oricum in firma nu mai este nimeni nici macar sediul firmei nu mai exista in locul unde era inainte iar la registrul comertului nu s-a mai inregistrat alta mentiune cu privire la sediu, DECI IN CONCLUZIE NU ARE CINE SA IMI SEMNEZE NIMIK...........SI NICI SA IMI ACCEPTE DEMISIA FIINDCA NU AM CUI SA O TRIMIT

VA MULTUMESC
Daca va dati demisia nu aveti cum sa beneficiati de somaj .... :(
Vorbiti de 2 lucruri distincte : convetia angajatorului cu AJOFM pentru care dvs. nu aveti nici o obligatie doar angajatorul, si prima de instalare pentru care dvs. aveti obligatia de a nu inceta raportul demunca si de a depune timp de 1 an de zile adeverinte la AJOFM.
Este curios ca AJOFM-ul afirma ca nu-i intereseaza faptul ca angajatorul a disparut dupa ce a luat bani de la stat asumandu-si obligatia mentinerii raportului de munca.
Incercati o audienta la directorul AJOFM cu expunerea problemei si depuneti de la Tribunal dovada faptului ca nu va mai desfasurati activitatea din vina angajatorului care nu mai figureaza la sediul societatii declarat la registrul comertului. Pastrati deasemenea totate raspunsurile date de carte AJOFM in vederea unui litigiu viitor. Puteti desigur sa solicitati un stagiu de cotizare de la somaj act din care puteti afla daca angajatorul mai depune in prezent declaratii ale contributiilor datorate. Acelasi lucru puteti solicita si de la casa de pensii, acestea putand fi dovezi in instanta cu privire la activitatea sau lipsa activitatii angajatorului.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat urgent!!!! davida davida lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei ... (vezi toată discuția)
Dat afara nelegal..... muzzi76 muzzi76 BUNA ZIUA... As dori un punct de vedere al unui avocat... In data de 04.07.2011...la societatea la care lucram a venit un fax cum ca am fost inluna iunie in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza inscrierea in cm Elleny Elleny Ce se poate face in cazul in care agajatorul nu a operat in CM, incetarea raporturilor de munca cu un angajat? Stiu ca in conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)