avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare nuda proprietate

Cazul meu:

Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) viagera.
Nu mai am nici o legatura cu parintii mei , actualmente nu detin cheie sa intru in apartament care este momentan inchiriat de catre parintii mei.

Intentionez sa-mi vand partea. Cum pot face acest lucru, fara sa fiu nevoit sa-i actionez in judecata pentru ca imi interzic accesul in locuinta?

Din cate inteleg nu este necesar acceptul parintilor pentru vanzarea nudei proprietati corect?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Panoiu , utilizator 10:53, 3 Mai 2012
Prezentati actele si intreaga situatie unui notar public, aici fiecare are propria parere...
In mod normal ar trebui sa mearga sa consulte contra cost unavocat.
Notarul va stampila actul respectiv.
Notarul nu sta la discutii.
In 3 minute notarul il lamureste....
Parerea mea este ca se poate discuta o ora...pe putin...

Intrebarea este cine va cumpara?
dreptul de abitatie este un drept de folosinta gratuita a unui imobil (locuinta) de catre cel ce instraineaza imobilul dar numai pentru nevoile proprii sau ale familiei sale. dr de abitatie nu poate fi cedat sau inchiriat. eventual, beneficiarul poate ceda (inchiria) doar o parte din imobil (locuinta), dar numai aceea care nu o foloseste, in speta de fata , avand in vedere ca dreptul de abitatie s-a instituit asupra unei camere cu dependintele necesare, nu vad cum pot inchiria. nu este drept de uzufruct, astfel incat beneficiarii dreptului de uzufruct sa poata ceda emolumentul sau. oricum, pe scurt , dreptul de abitatie este un derivat al dreptului de uzufruct .
daca imobilul permite efecturea unei dezmembrari, de asa natura incat sa se formeze doua loturi noi, si parintii sa ramana in continuare cu drept de abitatie asupra partii ce o folosesc, nu veti mai avea nevoie de acordul lor sa vindeti cealalta parte, dar veti avea nevoie de acordul lor la dezmembrare.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
antonia77, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In mod normal ar trebui sa mearga sa consulte contra cost un avocat.
Notarul va stampila actul respectiv.
Notarul nu sta la discutii.
In 3 minute notarul il lamureste....
Parerea mea este ca se poate discuta o ora...pe putin...

Notarul public acorda consultatii (cel mai adesea gratuite si mai lungi de 3 minute), prealabile finalizarii unei tranzactii, nu este un robotel care stampileaza acte... Si este cel mai indreptatit sa sfatuiasca persoanele care urmeaza sa incheie o tranzactie prin intermediul sau...
se va gasi un cumparator der la jumatate de pret , conteaza varsta parintilor pentru cumparator in cazul in care va fi interesat sa faca o investitie.El cumpara un bun , dar care va beneficia de el dupa moartea parintilor, asa ca va da un pret mic.

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare ... Cosmin9095 Cosmin9095 Buna seara! Am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare cumparare,nuda proprietate a unui apartament iar parintii mei detin fructul viager! Daca ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)