avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot perfecta acte pe o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot perfecta acte pe o mostenire

cum pot ferfecta actele unei mosteniri-casa- lasata de o matusa care nu acumparat acest imobil pe chitanta de mana.eu am testament lasandu-ma unica mostenitoare.ma lovesc mereu de acelasi lucru la avocati spunandu-mi ca cu este tememi legal in perfectarea actelor .acest teren -imobil este cumparat in urma cu aproape 60ani. sincera nu stiu ce sa mai cred. daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns clar ar fi perfect. multumesc .
Cel mai recent răspuns: mihaeladarie2007 , utilizator 14:08, 7 Mai 2012
Nu este clar formulata intrabarea. Matusa a cumparat cu chitanta de mana sau nu? Daca are chitanta de mana, solicitati instantei sa emita o hotarare care sa tina loc de act de v-c. Cine este inscris pe rol si cine achita impozitul?
este cumparata pe chitanta de mana de matusa mea aceasta casa-teren,dar ea a decedat in1994 si inainte de deces cu un an a facut testament pe toate bunurile mobile si imobile pe numele meu fiind singura mostenitoare. rolul si impozitul fiind achitate in continuare pe numele ei.
Mai aveti chitanta de mana?
da....am aceasta chitanta. mai am o intrebare........daca vreau sa renunt la acest drept testamentar in favoarea altcuiva este posibil ? prin notariat . multumesc .
Nu puteti renunta in favoarea cuiva, puteti vinde, dona partea dvs.

Alte discuții în legătură

Succesiune . mfrincu mfrincu mama si sora ei erau mostenitoare pe casa si terenul aferent (au locuit impreuna in acelasi imobil). In 2010 a murit matusa mea (care lasase un testament ... (vezi toată discuția)
Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).terenul ... vlad19722 vlad19722 Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).Terenul nu a fost intabulat ( masurat).Matusa a decedat si nu are copii.Suntem mai multi ... (vezi toată discuția)
Act de mana popc popc Buna seara, Tatal meu a cumparat un teren acum 10 ani de la o matusa si s-a intocmit un act de mana cu 2 martori, in care s-a specificat suma si suprafata de ... (vezi toată discuția)