avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare

Buna ziua. Am si eu o intrebare:
atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca care a incetat prin decizia de concediere emisa de angajator?
Eu am fost angajat pe un contract individual de munca la angajatorul n. Prin decizia angajatorului acest contract de munca a incetat. Am castigat in instanta si am obtinut hotararea definitiva si executorie de reintegrare cu anularea deciziei de incetare emisa de angajator. Cand m-am dus cu pasi vioi la angajator sa ma reintegreze (cu certificatul de grefa, ca hotararea a fost redactata mult mai tarziu) am facut o cerere de reintegrare insa angajatorul m-a 'reintegrat' (sau angajat, ca nici nu stiu cum sa-i zic) facandu-mi alt contract individual de munca datat cu data asa zisei 'reintegrari'. In fericirea mea (caci eram bucuros ca ma reintegram) am semnat acel nou contract fara sa stiu ce ma asteapta. Din razbunare ca am castigat, si acest nou contract individual de munca a fost incetat de catre angajator. Am uitat sa spun ca la rubrica 'obiectul contractului' scrie: reincadrare (?!) conform sentintei civile nr.....Evident ca al doilea contract individual de munca este nul de drept, si l-am atacat in instanta impreuna cu deciziile emise pe acesta, dar pana instanta il va declara nul eu ce trebuie sa fac? Angajatorul a respectat hotararea de reintegrare prin care se dispune repunerea partilor in situatia anterioara concedierii, sau nu a respectat-o? Daca nu a respectat-o, pot spune ca la momentul de fata sunt angajat la angajator prin contractul individual de munca cu care am castigat in instanta? Desi am un contract individual de munca in functiune nu stiu ce sa fac deoarece am facut multe cereri la angajator sa ma primeasca la munca iar acesta nu imi trimite nici-un raspuns dacat unul extrem de halucinant: nu poate sa ma reintegreze intrucat contractul individual de munca a incetat (fara sa-mi zica ce numar) si in continuare ca nu am prezentat nici-o hotarare de reintegrare, prima hotarare facand referire la o alta decizie de concediere, cea initiala, iar angajatorul a respectat acea hotarare reintegrandu-ma (fara sa-mi zica pe ce contract).
Apropo mi-a dat bani de la data concedierii pana la data asa zisei reintegrari (facuta pe cel de-al doilea contract).
Niste dobitoci...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 22 Februarie 2018
ok.multumesc inca odata pentru timpul alocat.
Domnule Vasile,
ce inseamna exact "situatia anterioara"? Daca am fost concediat din functia de director, angajatorul emite o decizie de anulare a concedierii in urma hotararii judecatoresti (deci raman pe acelasi CIM si in documente cu aceeasi functie) insa totodata imi interzice accesul la toate documentele (financiare, contabile, stampila, emitere de acte, semnare contracte, etc.) dandu-mi chiar in scris ca noile mele atributii sunt munci de secretariat, atunci este indeplinit principiul restitutio integrum?
A fost in acest caz respectata intocmai hotararea judecatoreasca? Are rost sa depun plangere penala?
Principiul restitutio integrum - "situatia anterioara" - acelasi salariu, aceeasi functie , aceleasi atributii.

Dupa reintegrare se poate modifica clauzele c.i.m., in conditiile legii.

Vi s-a comunicat ca s-a modificat fisa postului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregrare in munca in urma hotararii judecatoresti ANDA CRETU ANDA CRETU Buna ziua. Am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu dintr-o anumita data. Nu s-a inceput cercetarea disciplinara decat dupa ...5 luni (din motive ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere maria-B maria-B rog sa-mi spuneti daca pentru reincadrare pe post a salariatului, angajatorul trebuie sa emita o decizie prin care sa o anleze pe cea de concediere. Ce se ... (vezi toată discuția)
Reangajare sorinciobanu sorinciobanu hotararea judecatoreasca spune ca reangajarea se face pe postul detinut anterior concedierii(adica in Pitesti),dar la intalnirea cu angajatorul ,acesta vrea sa ... (vezi toată discuția)