avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri catre vecinul autorizate de primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri catre vecinul autorizate de primarie

Buna ziua,
Am construit casa conform proiectului aprobat de primarie, conform autorizatiei de constructie. In spatele casei am geamurile de la bai, debara, dresing, si un iluminator din caramida de sticla la casa scarii. Vecinului nu i-o prea convenit la inceput dar pana la urma o zis ca nu are nimic impotriva lor. Azi i-am spus ca asi vrea sa facem o hartie pt acele geamuri si o cam stranbat din nas.
La un colt casa are cam 0.7 m fata de gard, iar la celalalt proximativ 2 m.

1. Geamurile sunt destul de mici, nu sunt ferestre normale, sunt in regula ? Ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz? Distanta se socoteste din tocul geamului, sau de la fata peretelui cu tot cu izolatie si ce mai este?

2. Primaria mi-a dat autorizatia pentru acest proiect. Daca este o greseala nu ar trebui sa raspunda impreuna cu proiectantul care a facut proiectul, si sa suporte impreuna toate consecintele?
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
alina_f, utilizator
1. de la calcan
2. nu cred ca arhitectul raspunde de amplasamentul in teren a constructiei..dar ma uit si revin
Fereastra de lumina Art. 616
Dispozitiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-si deschide, fara limita de distanta, ferestre de lumina daca sunt astfel construite incat sa impiedice vederea spre fondul invecinat.

Altfel spus, daca prin ferestre nu se vede proprietatea vecinului, nu trebuie sa faceti nico "hartie" cu acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
Florin*, utilizator
Va multumesc!
Cat despre ce se spunea despre arhitect,el raspunde de pozitionare pentru ca o pus pe desen niste cote, distante din casa pana in limita proprietatii,si Primaria o zis ca-i OK prin autorizatia pe care o dat-o.Asa ca va rog nu-mi spuneti ca arhitectul si Primaria isi pot bate joc de mine, pentru ca primaria trebuie sa verifice daca este totul i regula si este totul legal, altfel ar fi trebuit sa-mi intoarca actele, sa nu autorizeze proiectul!!! Cel putin asa cred ca ar trebui sa sta lucrurile in mod normal !!! Ca altfel hai sa ne facem toti proiectanti, daca primaria autorizeaza orice !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra de lumina/vedere MarinFlorinAlexandru MarinFlorinAlexandru Buna ziua, Am o problema legata de amplasarea unei ferestre pentru o casa aflata in constructie si doua intrebari legata de aceasta problema Am o casa ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)