avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... AJUTATI-MA URGENT CU UN RASPUNS - carte de identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

AJUTATI-MA URGENT CU UN RASPUNS - carte de identitate la 14 ani

Buna ziua
am si eu o mare problema...in urma divortului de sotul meu fiul nostru cu toate ca mi-a fost incredintat mie de bunavoie s-a mutat la tatal lui(dar in hotarirea de divort este inca in grija mea),in luna iulie implineste 14 ani si trebuie sa-i fac buletinul si m-ar interesa daca poate cineva sa ma ajute si sa-mi spuna exact ce acte sint necesare avand in vedere si faptul ca nu locuim in aceeasi localitate iar fostul sot doreste sa-i facem buletinul pe adresa lui.
Va multumesc anticipat!
Aveti dreptate, de aceea am sters raspunsul anterior.
Sper ca se va termina totul cu bine si nu voi fi nevoita sa ma intorc in tara ptr.eliberarea buletinului.
Mii de multumiri,o zi placuta!
Laura
Ca sa fiti impacata pe deplin, uitati ce scrie in HGR 1375/2006

Art. 53
[...]
(2) In situaţia in care părinţii au domicilii diferite, cererea pentru eliberarea actului de identitate se semnează de părintele la care minorul are domiciliul, in condiţiile legii.
(3) Pentru minorul care, desi a fost incredinţat prin hotărare judecătorească unuia dintre părinţi, locuieste statornic la celălalt părinte, se solicita declaraţia de consimţămant a părintelui căruia i-a fost incredinţat, din care sa rezulte ca este de acord ca in actul de identitate al minorului sa fie inscrisă adresa la care acesta locuieste statornic.
(4) Declaraţia prevăzută la alin. (3) poate fi data la ghiseu, in prezenta personalului serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, iar in situaţiile in care părintele nu se poate prezenta la ghiseu, declaraţia trebuie sa fie autentificată la notarul public sau, după caz, la misiunea diplomatică a Romaniei din statul in care acesta se afla.
O alta posibilitate ar fi reincredintarea minorului la tata prin hot. judecatoreasca si astfel pe perioada cat sunteti plecata tatal poate sa reprezinte minorul fara a fi necesara prezenta ori consimtamantul dvs.de fiecare data.
Nu ar fi rau, ca sa nu intampinati probleme la evidenta persoanelor, ca in procura notariala in care declarati ca sunteti de acord ca domiciliul minorului sa fie la tata sa mentionati ca sunteti de acord si ca tatal sa se prezinte cu minorul pentru depunerea dosarului pentru actul de identitate. Totusi reprezentantul legal al minorului sunteti dumneavoastra din moment ce copilul v-a fost incredintat in urma divortului.

Alte discuții în legătură

Parinte divortat,fara custodia copilului de 14 ani,probleme la emiterea primului buletin! Rough Rough Eu si sotia suntem divortati in regula,custodia copilului revenindu-i mamei exclusiv. Dupa scurta perioada ne-am reintregit familia,in concubinaj (de 8 ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)
Buletin la 14 ani floralin floralin buna seara.am fetita care face 14 ani pe 20 aprilie ,doresc sa stiu ce acte ami sunt necesare eu fiind divortata de tatal ei si recasatorita .vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)