avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchidere - radiere srl fara plata impozitului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchidere - radiere srl fara plata impozitului

Buna ziua , tocmai am iesit din perioada de 3 ani de cand a fost suspendata firma . Doresc sa o inchid/radiez insa contabilul imi spune ca trebuie neaparat platit acel impozit de 16 % . Am gasit un articol pe internet pe care sincer nu il prea inteleg dar suna cam asa "O societate a fost dizolvata si radiata de la Registrul Comertului fara a se constitui si plati impozitul pe dividende"
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum este posibil sa o inchid fara plata acestui impozit? Daca nu se poate atunci e posibil sa suspend firma inca o data pt 3 ani ? Sunt obligata sa am contabil ( expert) in perioada suspendarii? mentionez ca platesc si acum contabilul 400 lei pe an doar pt a depune acel bilant
Ce se intampla daca nu imi reiau activitatea dupa terminarea perioadei de suspendare de 3 ani ? voi primi amenzi sau voi ramane cu datorii toata viata sau dupa o anumita perioada se radiaza firma si scap de taxe/amenzi?
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste informatii , sunt disperata
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:37, 23 Octombrie 2014
Pentru a dizolva - lichida societatea si a o radia din evidentele legale este necesar sa prezentati in aceasta procedura un certificat de atestare fiscala prin care sa se dovedeasca ca nu aveti obligatii neindeplinite. Daca aveti obligatii fiscale neindeplinite nu puteti inchide societatea. Obtineti o fisa sintetica de platitor si veti afla ce obligatii aveti neindeplinite.
O firma a carei activitate a fost intrerupta pe o perioada de 3 ani poate sa continue cu o noua suspsendare pe inca 3 ani, conditia ar fi sa faca demersurile la ORC pana la expirarea termenului de 3 ani...in situatia in care suspendarea a expirat veti fi nevoit sa reluati mai intai activitatea iar dupa ce ies actele de la ORC sa intrerupeti din nou actiivtatea pe 3 ani...In ceea ce priveste relatia cu finantele se pune problema daca la dansii v-ati inregistrat cu suspendarea in regim derogatoriu sau nu, pt s-ar putea ca dansii sa va oblige la o noua suspendare... Oricum in evidentele ORC la starea firmei va apararea PERIOADA SUSPENDARE EXPIRATA....firma de la sine nu isi reia activitatea si nici suspendare din oficiu sau radiere nu se poate....In concluzie cei de la oRC nu va pot obliga sa faceti demersuri dar s-ar putea sa aveti probleme cu finantele....intrebati si la dansii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
anamaria01, utilizator
Parerea mea este ca situatia din ultima balanta (eventual, cea dinaintea suspendarii) va poate spune daca platiti sau nu impozitul de 16%. Daca in urma actiunii de lichidare a firmei rezulta un profit (aveti active care se pot vinde,spre exemplu) impozitul de 16% se plateste. Eu nu prea inteleg care este motivul disperarii.!? Daca tot nu aveti de gand sa faceti nimic cu firma, inchideti-o. Sunt ceva cheltuieli cu inchiderea ei (aprox.800-1000 lei-daca nu aveti nevoie de lichidator), dar scapati pt. totdeauna de alte chelt. inutile ("plata contabilului cu 400 lei doar pt. a depune bilantul" -spre exemplu!) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
aura.radulescu, utilizator
Nu sunt experta, dar va pot spune ca sotul meu a avut o problema similara acum 3 ani. Pana nu a platit tot la stat (impozit + penalitati) firma nu s-a inchis, nu s-a dizolvat.
luisa_toma a scris:

Nu sunt experta, dar va pot spune ca sotul meu a avut o problema similara acum 3 ani. Pana nu a platit tot la stat (impozit + penalitati) firma nu s-a inchis, nu s-a dizolvat.

Corect. Nu se poate dizolva - lichida o societate daca nu se prezinta la Registrul Comertului certificatul de atestare fiscala prin care se atesta ca societatea nu are obligatii fiscale neindeplinite.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul asta? faliment? geo123 geo123 Am o firma care a acumulat datorii la BS ( incepand cu impozitul pe dividende din 2007,2008 pana la forfetarul de anul asta), aprox.3000 ron. O firma mica cu ... (vezi toată discuția)