avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend

BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA 010 PT SCOATEREA DIN EVIDENTA INSA NU STIU CARE SUNT PROCEDURILE MAI DEPARTE? VREAU SA STIU PROCEDURILE IN AMBLE CAZURI FIE CA O SUSPEND FIE CA O INCHID. VA MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:54, 15 Octombrie 2009
In cazul suspendarii se depune la registrul comertului o hotarare a asociatilor privind duspendarea , emitanduse un certificat de inscriere mentiuni. Aveti grija sa mentionati perioada de 3 ani in care opereaza suspendarea. (costul aproximatim 200 lei)
In cazul dizolvarii si lichidarii trebuie parcurse doua etape:
- una in care se depune la ORC hotararea asociatilor privind dizolvarea si lichidarea simultata. Hotararea trebuie sa cuprinda si modul in care asociarii inteleg sa stinga activul si pasivul societatii. ( costul aproximativ 250 lei)
- a doua etapa, care incepe la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a primei hotarari, in care se vadepune o alta hotarare de radiere a societatii, un certificat fiscal de la finante care sa ateste ca nu sunt datorii la bugetul statului si un bilant de lichidare. ( costul aproximativ 250 lei)
Daca optati pentru suspendarea activitatii este nevoie de o hotarare AGA / decizia asociatului unic (dupa caz), certificatul constatator prin care s-a autorizat desfasurarea activitatii si declaratia model 3. Costurile sunt in jur de 200-250 ron (taxele percepute de ORC).

Daca doriti radierea societatii, lucrurile se mai complica putin si taxele sunt mai mari. Radierea presupune parcurgerea a 2 etape. Este nevoie de un certificat fiscal de la administratia financiara din care sa rezulte ca nu aveti nicio datorie la stat, de asemenea este nevoie de bilant (pe 0) din care sa rezulte ca nu aveti datori fata de terte persoane etc.

Tot in cazul radierii, pentru a se putea face concomitent dizolvarea si lichidarea societatii, asociatii trebuie sa fie de acord in ceea ce priveste repartizarea patrimoniului.

In mare cam asta este, depinde pentru ce optati: suspendare sau radiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl csllngy csllngy Buna ziua Am un SRL infiintat in anul 2009, fiind asociat unic. Anul trecut, in 06.06.2010 am suspendat activitatea. Mentionez ca datorii nu am fata de ... (vezi toată discuția)
Prelungirea suspendarii aa expiratcu inca 3 ani a unui srl dupa ce prima perioada de 3 ani de suspendare olymariana olymariana buna ziua .va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si daca pot sa prelungesc cu inca 3ani suspendarea unui srl ,a care a fost suspendat pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)