avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Cainii vagabonzi...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Cainii vagabonzi...

Care sunt legile ce ocrotesc acesti caini vagabonzi ? Trebuie sa stam sa privim cum sfasie oameni,iar noi nu vom putea interveni ? Ce este cu atata iubire de caini ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:50, 12 Aprilie 2011
E vorba de OUG 155/2001.
Iubirea de caini o manifesta mult trambitatele asocatii pentru protectia animalelor.
Si bine ar fi daca ar face ceva concret pentru protectia lor ca sa duca la capat scopul pentru care s-au infiintat.
In loc de asta insa stau cu ochii pe autoritatile locale, critica si ... cam atat.
Nu am nimic cu iubitorii de animale ... daca le plac, e foarte bine ... sa aiba grija de animalutele lor ... cu cele de pe strada insa, care reprezinta un adevarat pericol, trebuie sa se ia masuri radicale.
Nu cred ca vreo autoritate publica isi poate permite, cel putin in acest moment sa cheltuie bani cu ingrijirea, vaccinarea, castrarea si medicatia cainilor fara stapan.
Asociatiile insa ar putea sa acceseze ceva programe europene, sa le faca adaposturi daca tot ii iubesc asa de mult.
Se pare insa ca intre obiectivele acestor asociatii nu intra si grija fata de oameni ... doar dragostea pentru animalele fara stapan. :(
Depinde la care caini va referiti, daca la cei comunitari, problema nu va fi rezolvata prea repede nu sunt bani la buget ca sa finanteze serviciile de ecarisa,j, daca va referiti la detinatori iubitori de caini exista anumite obligatii prevazute in lege.
Nu am inteles mai concret ce va nemultumeste.
In ce priveste ong-urile sa fim cinstiti, fac mai mult decat statul, majoritatea centerelor/adposturilor sunt intretinute de catre ei, nu de stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Nemultumirea consta in ignorarea omului...de catre guvernanti,cand e vorba de atacul cainilor. Ma consider norocos ca nu am avut astfel de experiente. Nici eu,nici apropiatii mei. Dar,daca as fi avut,cu siguranta gaseam o modalitate de a omori toti cainii din cartier si din imprejurimi.
Am tot respectul pentru viata sub toate formele ei, dar pentru mine e prioritara siguranta copilului meu cand se joaca in parc sau se duce la scoala. Sunt multe tari care strang cainii de pe strazi si-i tin in viata pe o perioada determinata in care stapanul il poate lua acasa si nimeni nu considera acele state barbare, ci civilizate...
Sa nu se uite ca au fost oameni omorati de cainii vagabonzi. Gandeste=te ca tu poti fi urmatoarea victima atunci cand militezi pentru dreptul cainilor vagabonzi de a trai pe strazi...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
Cand primaria a incearca sa faca o campanie de adunare a cainilor vagabonzi. "Iubitorii de animale" fac o contracampanie si fac apel catre localnici sa tina cainii vagabonzi in curti/scari de bloc pana cand se termina campania primariei. Scopul este ca acesti caini sa nu fie prinsi. Dupa terminarea campaniei cainii sunt lasati din nou pe drumuri. Eu asa imi amintesc ca s-a intamplat in orasul meu acum cativa ani si tind sa cred ca aceasta intamplare este adevarata. In zilele noastre cred ca reactia la o astfel de campanie ar fi la fel. Intrebarea mea este: Unde o sa fie acesti "iubitori de animale" cand se va intampla o tragedie? Cei care dau de mancare cainilor vagabonzi si ii obisnuiesc in fata scarii, si mai grav, in terenurile de joaca, se vor simti macar un pic raspunzatori? Nu cred.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Caini vagabonzi cricri1 cricri1 Ma intereseaza cum m-as putea apara de haitele de caini vagabonzi fara a incalca legea ? Din cate inteleg eu, nefiind specialist in drept, la ora actuala, ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)