avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG urile pot comercializa produse proprii?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG urile pot comercializa produse proprii?

Buna ziua, lucrez in cadrul unei Fundatii, si doresc sa stiu daca putem comercializa produse proprii realizate manual (decoratiuni, lumanari, accesorii, bijuterii etc) pentru auto finantare, in spatiul propriu? Daca da, va rog indrumati ma spre capitolul de lege care dispune aceste lucruri
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:59, 2 Mai 2012
ORDONANTA nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, modificata si completata (ultima oara prin Legea 34/2010), la art. 48 spune:
"Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice."
De asemenea, Legea 571/2003 privind Codul Fiscal este, la fel, de partea dvs., acordand scutire de la calculul si plata impozitului pe profit (cel putin in anumita cota), a se vedea Titlul II, art.15, alin. (3) si (4) in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters44758, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unei activitati economice de catre un ong asociatiabiacris asociatiabiacris Buna ziua, as dori sa stiu daca un ONG cu activitate in sprijinirea copiilor cu dizabilitati poate incepe sa desfasoare activitati economice comerciale? (se ... (vezi toată discuția)
Activitati economice pe ong andidari35 andidari35 am infiintat o Asociatie non profit , in statut am trecut ca avem voie sa desfasuram activitati economice directe pentru a sustine financiar Asociatia . Va rog ... (vezi toată discuția)
Ong cu activitate comerciala Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am un ong si vreau sa desfasor activitati conform cod CAEN 5814. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)